To snad ne! V egyptské Hurghadě zemřel za podivných okolností Slovák! Otrávili ho, tvrdí dcera | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

To snad ne! V egyptské Hurghadě zemřel za podivných okolností Slovák! Otrávili ho, tvrdí dcera

Muži se stala dovolená v Egyptě osudnou.
Muži se stala dovolená v Egyptě osudnou. (Nový Čas)

Nevyjasněné úmrtí Moniky (†36) a Klárky (†8) v egyptské Hurghadě bedlivě sledují i naši slovenští sousedé. Aby ne, vždyť Slováků míří do Egypta každý rok obrovské množství. Jedna ze slovenských čtenářek teď upozornila na to, že její otec zemřel v Egyptě za podobně zvláštních okolností…

Podle Slávky (42) z Košic všechno nasvědčuje tomu, že za velmi zvláštních okolností zemřel i její otec Ivan Petrík († 69). V Egyptě skončil v nemocnici, kde upadl do kómatu. Po pěti dnes se ho rozhodli převézt na Slovensko, jenže on při přistávání letadla zemřel. Podle úmrtního listu bylo příčinou smrti utopení. Pak ale po měsíci kontaktovala Slávku policie s tím, že při pitvě jejího tatínka našli v krvi a moči smrtící metanol. Nešťastná žena si teď myslí, že jejího otce někdo otrávil. Případ podle Nového Času, který informaci přinesl, řeší košická kriminálka.

Co se v Hurghadě stalo?

Ivan Petrík si v Egyptě užíval plavbu po Nilu, stejně jako další Slováci na palubě lodi. Pak si den před odletem šel zaplavat. Bydlel v Hurghadě, ale v jiném hotelu než česká rodina, kterou nedávno poznamenala tragédie. „Asi po 20 minutách nastal na pláži rozruch. Mého otce vytáhla z vody nějaká německá turistka, která ho oživovala a pak přijela záchranka. Bylo to v místě, kde bylo málo vody, táta byl sportovec a dobře plaval,“ řekla Novému Času Slávka, která stále nechápe, co se mohlo v Egyptě stát.

Smrt na letišti

Jejího otce převezli do nemocnice a krátce poté upadl do kómatu, ve kterém byl pět dnů. „Egyptští lékaři pak rozhodli, že může být převezen na Slovensko. Po přistání mě informovali, že je všechno v pořádku. Když jsem přišla do nemocnice, oznámili mi, že se nedostal ani na oddělení, nezvládl tlak během letu,“ vypráví Slávka.

Pitva odhalila děsivý fakt

Byla nařízena soudní pitva, jejíž výsledek všechny šokoval. Přestože bylo v úmrtním listě jako příčina smrti utopení, rodině se nezdálo, že by se mohl utopit v mělké vodě. Podezření, že něco není v pořádku, se potvrdilo za další měsíc, když Slávku kontaktovala policie. „Podle pitvy měl v těle metanol. Podle mě ho v Egyptě otrávili. Můj otec nepil, dal si možná skleničku vína nebo piva, ale v životě jsem ho neviděla opilého. Bylo podané trestní oznámení na neznámého pachatele s tím, že se musí udělat znalecká posudek,“ kroutí hlavou Slávka. Smrt jejího otce je teď vyšetřována jako zabití.



Autor:  ph,Nový Čas

Přečtěte si
zamlzena
20. 6. 2014 • 18:10

Kdo nemá v Egyptě apoň průjem? Nocí se tam kalhotky, protože by člvoěk nedoběhl....a tady po návratu jsou i hospitalizuace, ale o tom se nemluví, protože se to CK nehodí.

lamis
8. 8. 2013 • 10:25

asi ,si sebou dovezl slovak, pancak, potom radili nalodi az do rana a potom si ten hnup jde jeste skoci zaplavat ,do mrtva jak to slovaci umi ,to bý se ani nikdo nemel divit ze tak dopadl ,a hlavne ze to ted budou vse davat vinu egyptanum,to jsou uplne dva rozdilne pripady tady se utopil ozraly slovak a tam se asi stala podle meho nezujateho nazoru ,,vrazda

kacota
8. 8. 2013 • 10:21

Pán bol už starší, že nemusí zvládat cestu lietadlom a horúčavy nie je nič čudného, takže čokolvek sa stalo zvlášť v súvislosti s kúpaním , nie je žiadny čudný jav. Alkohol síce nepil, ale ho mohol na brušné potiaže ponúknuť nejaký československý krajan lacnou pálenkou na vypálenie červa a záhada je vyriešená. Prečo robiť za každú cenu z toho Smrť na Níle ?????

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.