Hvězda Cest domů Alois Švehlík (74): Rakovina se vrátila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hvězda Cest domů Alois Švehlík (74): Rakovina se vrátila!

Alois Švehlík
Alois Švehlík (TV Prima)

Rakovina opět udeřila! Alois Švehlík (74), hvězda seriálu Cesty domů, se už podruhé musel podrobit operaci štítné žlázy. „Vrátilo se mi to po sedmi letech. Znovu mě operovali a jsem teď ve stavu nemocných na chalupě,“ potvrdil deníku Aha! Švehlík hlasem, podle kterého by ho jen stěží někdo poznal.

A doposud to byl právě jeho hlas, který herce identifikoval hned při prvním slově. „Pořád se mi po té operaci špatně mluví,“ podotkl Švehlík s tím, že má strach. Není divu. Je vynikající dabér a svůj hlas propůjčil například i Jacku Nicholsonovi.

Nádor na zadní části krku našli Švehlíkovi poprvé před sedmi lety. Stejný melanom měl jeho bratr, ten na něj zemřel. Herec ho měl ale naštěstí nezhoubný. V pražské Fakultní nemocnici v Motole okamžitě absolvoval operaci a poté dlouhé dva roky chodil na ozařování. Žádná chemoterapie, ale radioaktivní léčba. „Před těmi sedmi lety mi říkali, že je velká pravděpodobnost, že se mi to po šesti až sedmi letech vrátí. Doufal jsem, že ne. Ale stalo se,“ svěřil se Švehlík, který se teď připojil ke svým kolegům a dal v Národním divadle po 25 letech výpověď. „Jsem už starý a nemocný a práce mám naštěstí dost,“ podotkl.

Bernát se vrátí

To potvrdil i Jiří Adamec, režisér Cest domů. „Až se Lojzik udraví, uděláme všechno proto, abychom docenta Bernáta dostali z vězení a opět byl hlavním hrdinou,“ přiznal Adamec. Švehlík se tedy v seriálu opět objeví. Zprávy, že po třech letech definitivně skončil, byly pouze domněnky. Jeho postava je v současné době pouze takzvaně zavřená. „Sedí v cele, a tak není na obrazovce… Lojzik se ale vrátí. Je to silnej a tvrdej chlap a hlavně plný optimismu,“ dodal Adamec a zdůraznil, že jde o souběh okolností. Švehlík podstoupil druhou operaci v době, když se jeho postava »uzavírala«. „Nebylo to tak, že bychom ho poslali do cely, protože jsme věděli, že je nemocný,“ podotkl Adamec.



Autor:  mir

Přečtěte si
mirrbelka
5. 8. 2013 • 11:49

Pokud chce někdo psát o nemocech,tak by si měl zjistit alespoň základní pojmy.Napsat článek s nadpisem Rakovina se vrátila a pak psát v článku o tom,že to není zhoubný nádor,je buď o tom,že je redaktor naprostý idiot a nebo, a to je ještě horší,že chce herci ublížit.Protože jak asi musí být panu Švehlíkovi,když si něco takového přečte.Pokud je pravda,že na každé prase se vaří voda,tak všem podobným redaktorům - už aby to bylo.

winterfreshka
5. 8. 2013 • 11:32

Není to tak dlouho,co na Novinkách viselo,že ve světě se běžně léčí jakousi americkou bylinou,kterou léčili už za pradávna indiánské kmeny.Samozřejmě u nás by to byl zázrak,páč by to zruinovalo naše farmakovýrobce

abvydavatelstvi
5. 8. 2013 • 10:56

Píšu to pořád dokola ..... v léčbě rakoviny hodně pomáhá čerstvé kozí mléko které rychle posiluje imunitu a tělo je odolné s nemocí bojovat ..... na Slovensku už to běžně lékaři doporučuji onkologickym pacientům..... já sama jsem se před lety vyléčila z rakoviny pitím většího množství čerstvého koziho mléka ... alespoň dva litry denně i víc... a nesmí se jist vařena strava a žádná chemie..... po piti čerstvého koziho mléka nádor do několika měsíců zvapenati a vstreba se do těla.... už se o tom přesvedcilo na Slovensku hodně lidí..... Ve Francii dávají čerstvé kozi mléko pacientům po operaci rakoviny... Kdo je nemocný na rakovinu měl by Čerstvé kozí mléko vyzkoušet.... denně pít dva.. tři litry....

taky1chytra
5. 8. 2013 • 10:39

Rakovinu lze pouze zastavit... Nevrátí se, pokud jí nedáte šanci v hlavě a také ve stravě Držím pěsti jak panu Švehlíkovi, tak i Vám, alca007, aby se Vám to oběma povedlo

jesie
5. 8. 2013 • 08:34

Panu Švehlíkovi držím palce, na seriály sice nekoukám, ale jeho hlas je mi příjemný. Alca007 i vám držím palce, určitě se nevzdávejte, věř a víra tvá tě uzdraví. Bojujte.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.