Martucciho revoluce: Na záchranu Bartošové svolal na Václavák obří demonstraci! Úřady ho podpořily | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Martucciho revoluce: Na záchranu Bartošové svolal na Václavák obří demonstraci! Úřady ho podpořily

Václavák bude 4. srpna patřit Džambulce
Václavák bude 4. srpna patřit Džambulce (koláž Ahaonline.cz)

Příběh Ivety Bartošové (47) už dávno přerostl Uhříněves a Bohnice. Na její počest se chystá celonárodní povstání a na Václaváku bude v neděli možná těsněji než v roce 1989, kdy zde vrcholila sametová revoluce.

Iveta Bartošová je národním bohatstvím a zaslouží si veřejnou podporu. Na jejích posledních koncertech se sice sešlo jen pár desítek fanoušků, ale dění kolem její osoby v posledních dnech tak vygradovalo, že ze s jejího osudu stalo společenské téma číslo jedna.

Domenico Martucci chce z této situace vytěžit maximum a v neděli 4. srpna se tak budou na Václaváku od 17 hodin dít nevídané věci. Pod sochou sv. Václava bude Iveta oslavovaná jako mučednice čelící domácímu násilí. Její příběh by pak měl dodat odvahu všem obdobně zneužívaným dámám a hrozí, že vše přeroste v další dívčí válku.

„Jelikož se na své zdi setkávám s osudy spousty žen, které si prošly týráním, či procházejí, rozhodl jsem se pomoct s organizací této demonstrace, která by vyjádřila podporu všem týraným ženám a upozornila na jejich velmi obtížnou a často neřešitelnou situaci. Chtěl bych zároveň založit nadaci na pomoc těmto ženám, ale i týraným dětem, které jsou vystaveny situacím, kterým se neumí, nebo nemůžou bránit, a mým přáním je, aby jim tato demonstrace pomohla najít sílu se vzepřít a svou situaci řešit. I kdyby jen jedna, jediná žena našla odvahu se vzepřít, má tato demonstrace smysl,“ láká Martucci na demonstraci, k níž už dostal od ´řadů a policie povolení.



Přečtěte si
inocenta
1. 8. 2013 • 16:13

Pokud vím, tak je to demonstrace proti domácímu násilí, ne na podporu Ivety Bartošové. A já podotýkám, že nyní je agresivity více než dříve, nejen fyzické agresivita ale i šikany různého druhu, která je ještě hůře postižitelná a mnohdy ani není vůle úřadů a soudů ji bránit-, ba naopak. Oběť je brána jako "nepřítel", ona má dokazovat a ona se má bránit. Však zákon je někdy nářadí loupežníků a tak může dříve bitá a ponižovaná ještě skonbčit na ulici. Jsem ráda, že se někdo najde a bohuželk to musí být cizinečc, není to český občan, kdo poukazuje na naše nedostatky. Podobně je to tedˇi u soudu ve Švýcarsku. proč jsem tak laxní a demoralizovaní, zahledění jen samíi do sebe a většinu jen zájímá:co z čeho bude mít" jaké výhody, kolik co vynese". Takový příatup je ovšem bumerang a nikdy nevíš v jaké podobě tě potrefí fí přímo do obličeje.

lukim
1. 8. 2013 • 05:15

Jitřenko65 jsi stejně cáklá (praštěná) jako IB a novináři kteří nás tímto pseudopříběhem stále dokola otravují. Já tam tedy nepůjdu zcela jistě!

frauvogelrauch
1. 8. 2013 • 00:07

Národní průser je, že to lidi žerou a dem-nti tam půjdou.Česko bublá jinými problémy, a tady nás krmí kecy o psychopatech, kteří si neumí vyřešit život. Normální člověk čeká na specilizované vyšetření měsíce a tady se plýtvá na člověka, který péči ani nechce. Holka má žízeň, tak ji sanita vozí sem a tam a jiné lahůdky.

mnpv
31. 7. 2013 • 21:53

Naprosto s tebou souhlasím, /až na to plivání s tvdým/ lidi jsou hovada. Nic je nepotěší víc jak cizí neštěstí.

tadel64
31. 7. 2013 • 18:08

Ubohá je především matka,které je milejší chlast,než dítě.150 náhradních tatínků,chůva místo matky... a vztah s rodinou?Šlape po své matce, sourozencích,nechá se vydržovat od druhých,jako konkubína od Nečase.Vážená,moudrá,víte,že diabetici,epileptici a jiní nemocní platí u lékaře veliké částky za léky? Zajímalo by mě,jak platí IB zdravotní a sociální pojištění, kolik přispívá Štajdlovi na Artura?Co si s ní Artur zažil? Nezlobte se,ale nějak se mi Vaše řádky příčí!! Osobně si myslím,že charakterní jsem a nic na tom nezmění to,že Vám tady nenapíši,kde bydlím a jak se jmenuji.Je to diskuze a né výslech,víte? V rodině máme také ochlastu, mého bratra mohu Vám napsat,že jedině tvrdý přístup k němu se mi vyplatil. Jinak bych se asi zbláznila. Ochlastové ostatním připadají jako chudáci a přitom umí jen vydírat a to jak psychicky,tak finančně. Vyhrožují si ublížením a jsou to posraní slaboši, kteří se věší jen demonstartivně. Nikdo tady na IB špínu nehází,lidé prezentují své názory a já bych si jen přála,aby si je přečetl ten debil Rychtář a Džambulce je tlumočil. Rychtář údajně naléval IB chlastem a teď žaluje zařízení,kde jí chtějí pomoci? Takový blb háže špínu na lidi,kteří kolem té trosky skáčí? Sám by se měl jít léčit a denně by mu měl dát nědo aspoň dvě přes hubu. To je vše. Hana Anna Suchá

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.