Trápení Ivany Chýlkové a Jana Krause: Syn je bezdomovec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Trápení Ivany Chýlkové a Jana Krause: Syn je bezdomovec!

Jáchym Kraus je dočasně bez domova.
Jáchym Kraus je dočasně bez domova. (Koláž Ahaonline.cz)

Ve spárech zákonů! Tak skončili Jan Kraus (59) s Ivanou Chýlkovou (49), když chtěli pro svého syna Jáchyma (14) předčasně vybavit občanku.

První se o vyřízení dokladů pokoušela Chýlková. „Jako »spořádaní
blbouni« jsme šli Jáchyma na radnici přihlásit s předstihem proto, že mu bude patnáct let, a měl by tedy dostat občanský průkaz,“ vysvětlil Kraus. Jenže objevil se problém: jelikož má Chýlková ve své občance jinou adresu bydliště než otec Jáchyma Kraus, musel na radnici dorazit i on. Kromě svých dokladů vzal s sebou i kopii nájemní smlouvy.

„Úřednice ale chtěla originál. Když jsem se jí zeptal, co by s ním
udělala, odpověděla, že by si udělala kopii,“ řekl rozhořčeně Kraus. Tu jeho ale akceptovat nechtěla! „Prý to nařizuje zákon! Jenže my originál ani nemáme! Nepotřebujeme ho. Máme zdvořilého a korektního pana domácího, a tedy jen scan smlouvy na disku v počítači,“ vysvětluje tradičně břitký moderátor, o něhož se na úřadě pokoušely mrákoty.

„I bez originálu mu udělají občanku na adresu, kterou mám na průkazu já, i když už tam dávno nebydlím! Což nechci. Přihlásím ho proto k trvalému pobytu na radnici. I za cenu správního řízení!“ rozhodl se Kraus, že ze syna »dobrovolně « udělá bezdomovce. Právě ti totiž, stejně jako notoričtí dlužníci a neplatiči, mívají ponejvíc bydliště na radnicích...



Autor:  kk

Přečtěte si
monhtik
19. 11. 2018 • 11:50

Kopie je sice kopie, ale pokud je řádně podepsaná a s razítkem, měly by ji úřady uznat. Dnes platí i doklady zaslané elektronicky. Sice pana Krause nemusím, ale v tomto má pravdu. Na úřadech to jsou většinou samé obstrukce. Pan Kraus může udělat jedno, pokud má originál, nechat kopii řádně ověřit a předložit znovu.

gabreta
31. 7. 2013 • 01:18

A že bys třeba jezdil s kopií řidičáku?Taky by to mělo policajtům stačit?U vás na východě by to třeba šlo.Ale u nás platí že doklad je originál a ne nějaká kopie,kterejch si můžeš udělat kolik chceš a na co chceš!Akorát přiblblej Kraus to nechápe a ještě s tím má řeči!A vůbec ať nemele kraviny že originál smlouvy má domácí.Každá smlouva se dělá ve dvou provedení pro obě smluvní strany!!S jedním vypracovaným originálem by mohl bejt bezdomovec za chvilku sám i s Ivanou!!!

kesivres
30. 7. 2013 • 12:55

A ještě si dovolím dodat , doufám, že úředníci mu v tomto případě naprosto oprávněně nevyjdou vstříc ! Byl by to velmi hloupý návod k e zbytečným problémům na jiných úřadech. Což nám, Čechům, není cizí

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.