Zemanovi stoupla sláva do hlavy: Bude z něj filmová hvězda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zemanovi stoupla sláva do hlavy: Bude z něj filmová hvězda!

Miloš Zeman se zřejmě ani nemusel připravovat. Roli prezidenta hraje každý den.
Miloš Zeman se zřejmě ani nemusel připravovat. Roli prezidenta hraje každý den. (Aha! - Zbyněk Pecák)

Je prezidentem nejen na Pražském hradě, ale také před filmovou kamerou. Miloš Zeman (68) si podle informací deníku Aha! zahrál sám sebe ve filmu Kandidát, který se má v říjnu dostat do kin.


Jak významnou roli si střihl a kolik času musel strávit na place, ale také jak vysoký honorář mu přistane na konto, odmítají filmaři upřesnit. Kolem Zemanova angažmá dělají tajnosti. „Nic nepopíráme, ani nepotvrzujeme. Snímek se stříhá, scény se upravují, vyškrtávají…,“ vyhýbavě deníku Aha! odpověděla distributorka Andrea Machalíková.

Ve filmu si zahrají čeští i slovenští herci. Blýskne se v něm například Michal Dlouhý (44), ale také Pavel Nový (64). „S panem prezidentem jsem se při natáčení nesetkal, dokonce ani nevím, že se v něm objeví,“ podivil se Nový. To Dlouhý byl o něco sdílnější. „Vím, že ve filmu hraje, ale při natáčení jsem s ním nebyl,“ řekl.

Odposlechy, sledování, blázinec...
Námětem snímku je román Deníky odposlechu. Odehrává se během dvou měsíců kampaně před volbami. Autor zápisků odposlouchává biskupa, majitele reklamní agentury a nevýrazného prezidentského kandidáta. Ten byl právě v krátké době šéfem reklamy »vyroben«. Přepis rozhovorů, informace o sledovaných, maily, útržky z psychiatrických chorobopisů vytvářejí dohromady šílenou politickou frašku.

HLAVY STÁTU NA PLÁTNĚ

Havel si střihl 6 rolí

Původem kulisák a dramatik Václav Havel († 75) měl k filmu vždy blízko. Proto rád využil některých nabídek k epizodním rolím v době, kdy byl prezidentem, ale i později. Objevil se tak například ve filmu Czech Made Man, Horem pádem, zahrál si ale také kotelníka v jednom díle seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Filmografie VH

1965 Každý mladý muž

1995 Drawn from Memory

1996 Kamenný most

2004 Horem pádem

2005 Ordinace v růžové zahradě

2011 Czech Made Man, Odcházení

Klaus na plac nechtěl

Malinkatou roli nabídli tvůrci filmu Obecná škola počátkem devadesátých let tehdejšímu ministru financí Václavu Klausovi (72). Měl hrát poštovního úředníka, který by řekl pouze: „Zaplatili?“ Na nabídku prý ani neodpověděl.



Přečtěte si
sonyka
6. 7. 2013 • 14:30

hurááááááááá,konečně se dočkáme pokračování v české verzi "Blbý a blbější"-doufám že budou na casting pozváni oba(bývalý) a současný prezident-třeba překoná tento film i veselohru S tebou mě baví svět!!!!

dzery
6. 7. 2013 • 10:21

A já pořád že má tak těžkou hlavu...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.