Pivovar, to je bydlení! Hvězdy skupují byty! Za velké prachy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Pivovar, to je bydlení! Hvězdy skupují byty! Za velké prachy!

Korunní Dvůr, to jsou čtyři nové pěti až sedmiposchoďové budovy a desetipatrová věž.
Korunní Dvůr, to jsou čtyři nové pěti až sedmiposchoďové budovy a desetipatrová věž. (Aha – Josef Mašek, archiv rodiny)

PRAHA – Tak to je tedy bydlení! Na pražskou Korunní třídu se do luxusních bytů v bývalém vinohradském pivovaru sestěhovávají české celebrity a sportovci. Mezi prvními vlastníky milionových bytů jsou například modelka Jana Doleželová, módní návrhářka Beáta Rajská nebo populární fotbalista Patrik Berger.

A aby toho nebylo málo, ateliér tu bude mít i známý architekt Petr Slavíček.

Pražské Vinohrady vždycky »táhly« a poptávka po bydlení v této neobyčejné lokalitě je stále mimořádná. Každý nově postavený či zrekonstruovaný objekt najde své obyvatele dlouho před dokončením. Takovým je například rezidenční a komerční areál Korunní Dvůr. Luxusní projekt, který vyrostl na místě bývalého Měšťanského pivovaru.

Korunní Dvůr tvoří kromě historických budov královského pivovaru čtyři nové pěti až sedmiposchoďové budovy a desetipatrová věž. Jednotlivé budovy tvoří uzavřený »dvůr« se zahradou, kde jsou vzrostlé stromy a vodní plochy.

Luxusní byty za několik milionů korun přitáhly i celebrity, které se sem začaly doslova sestěhovávat. Hned dva byty tu koupil Patrik Berger, své 3+KK si tu pořídila modelka Jana Doleželová a 2+KK módní návrhářka Beáta Rajská. „Konečně jsem si pořídila opravdu své, rodinné pražské bydlení. Hledali jsme snadno dostupný byt v centru. Máme z něj také nádherný výhled. Nejvíc mě nadchla terasa,“ uvedla Beáta Rajská.

Bývalá Miss ČR 2004 Jana Doleželová hledala bydlení déle než rok. Na stěhování se těší také proto, že v novém bytě bude bydlet se svým přítelem Richardem. „V novém bytě budu milovat každý jeho kout, protože je opravdu krásný. Ale možná nejvíc se těším na koupelnu,“ sdělila Doleželová.

Jediná celebrita, která se sem hned nenastěhuje, bude fotbalista anglické Aston Villy Patrik Berger. Byty totiž kupuje pro děti. „Všude ve světě jsem si vždy vybíral bydlení v centru. Jsem městský člověk, neumím si představit život na předměstí nebo na vesnici,“ řekl Berger.

Patrik Berger
Patrik Berger koupil dva byty, které chce dát svým dětem. Oba byty jsou 2+kk, jeden s balkonem a sklepem, celkem cca 106 m2 a druhý stejný o rozloze cca 85 m2. Za oba dva zaplatil zhruba 12 milionů korun.

Jana Doleželová
Jana Doleželová vlastní byt 3+kk s balkonem a sklepem, celkem cca 92 m2, jehož cena se pohybuje kolem 6,3 milionů korun. »Menší« asi osmdesáti metrový byt se dá ale pořídit i za 5,7 milionu korun.

Beáta Rajská
Beáta Rajská si pořídila byl 2+kk s bakonem, sklepem, celkem cca 106 m2. Cena za takový byt byla zhruba 7,3 milionů korun, za byt 2+KK ve čtvrtém patře o rozměru 140,43 m2 ale zaplatíte až 9 147 000 Kč.

A takhle bydlí obyčejná rodina...

  • Pronajatý byt 2+kk
  • Tři lidé na 43 m2
  • Nájem 9000 Kč měsíčně

PRAHA – V ošuntělém panelovém domě na Jižním Městě žijí v pronajatém bytě 2+kk Dana a Zdeněk Svobodovi. Před třemi lety přibyl do rodiny i syn Filípek. „Žít ve třech v bytě 43 m2 je utrpení,“ tvrdí manželé. Nic jiného jim ale zatím nezbývá...

„Před tím jsme bydleli u našich. Nové bydlení jsme začali řešit až po narození dítěte,“ říkají manželé. Na vlastní byt zatím číšník Zdeněk a referentka spořitelny Dana nemají. Za podnájem platí 9000 korun měsíčně. „Jednu místnost jsme věnovali celou malému a ve druhé, která je spojená s kuchyní, žijeme s manželem. Ani jeden z nás nemá trošku soukromí, navíc tady není k hnutí. Je to hrůza a utrpení,“ stěžuje si Dana Svobodová.

Manželé už šetří na větší byt. „Počítám, že ještě tři až čtyři roky budeme muset vydržet takhle a pak se porozhlédneme po něčem vlastním. Samozřejmě na hypotéku. Vzhledem k tomu, že plánujeme ještě jedno dítě, tak nám nic jiného nezbude,“ dodává Zdeněk Svoboda.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.