S hvězdou seriálu Sanitka Evou Hudečkovou komunisti zametli: S herectvím musela skončit kvůli nevhodnému svetru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

S hvězdou seriálu Sanitka Evou Hudečkovou komunisti zametli: S herectvím musela skončit kvůli nevhodnému svetru!

Eva Hudečková skončila kvůli hloupému cenzorovi.
Eva Hudečková skončila kvůli hloupému cenzorovi. (Koláž Ahaonline.cz)

V novém pokračování seriálu Sanitka byste Evu Hudečkovou (63) hledali marně. Zahrála si jen v původním dílech, a pak sekla s herectvím. Herečka nevydýchala cenzuru, která ji šikanovala kvůli vzoru na svetru.

I když by určitě bylo zajímavé sledovat další osudy doktorky Evy v podání Evy Hudečkové, herečka už všechny nabídky na natáčení striktně odmítá.

„Přístup cenzorů byl paranoidní,“ vzpomíná Hudečková na 80. léta. „Například moje role v Sanitce byla košatější. Několik velkých obrazů ale šlo z hotových dílů ven. Jen kvůli svetru, v němž jsem hrála. Někdo z vedení televize ve vzoru viděl znamení kříže,“ vysvětlila Hudečková.


Možná právě kvůli necitlivému zásahu ve střižně se stala její postava nervově labilní lékařky, která je stále závislá na expříteli v podání Jaromíra Hanzlíka (65), krajně nesympatickou. Byla podivně černobílá na rozdíl od ostatních figur neměla skoro žádné světlé okamžiky.

„Někteří lidé zazlívali scenáristovi Jiřímu Hubačovi, že roli Evy ošidil, ale on ji napsal krásně. Zásah cenzorů pro něj musel být větší rána než pro mě,“ míní Hudečková. Byla to pro ni poslední kapka. Po Sanitce už jen dotočila nasmlouvané věci a novou nabídku nepřijala. A to předtím hojně obsazovaná herečka točila i několik filmů ročně!

„Důvodů, proč jsem ukončila hereckou dráhu, bylo víc. Pronásledovaly mě výčitky, že vystupuji v omezených kusech, styděla jsem se, že klamu sebe i druhé,“ přiznala po letech herečka.

Uspokojení našla v psaní. Manžel, houslový virtuoz Václav Hudeček (61) jí v tom byl a je velkou oporou. Napsala několik knih, z nichž některé byly dokonce zfilmované. Známý je například televizní seriál O ztracené lásce.

Co nevíte o Sanitce:

Zatímco nejdramatičtější scénou první řady byla havárie
letadla, ve druhé to bude výbuch v klubu Černá díra.

Původní Sanitka měla 11 dílů, nové pokračování jich má třináct.

Duchovním otcem Sanitky je scenárista Jiří Hubač (†82), pokračování napsal jeho syn Ivan Hubač 60).

v Sanitce II znovu objeví Jaromír Hanzlík (Vojta Jandera), Tomáš Juřička (Jarda Jandera), Zlata Adamovská (Eliška), doktor Mádr (Petr Kostka), Pavel Zedníček (Fanda), Ivana Andrlová (přítelkyně Jardy).




Přečtěte si
lily66
18. 9. 2013 • 09:55

no vy jste tady zase vsichni chytri a vite vsechno lip...a zli...ze se nestydite a radsi si nezametete pred vlastnim prahem!!!!!

adelinda
12. 7. 2013 • 08:23

Měla náhodou moc pěknou postavu a hezká byla taky. A hrála dobře. Myslím, že i ve filmu Jak utopit doktora Mráčka, nebo jak se to jmenuje- dceru toho vodníka.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.