Zvrhlá móda: Kalhoty z mrtvoly a šourek jako peněženka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zvrhlá móda: Kalhoty z mrtvoly a šourek jako peněženka!

Muže stáhl z kůže a do šourku mu vložil minci.
Muže stáhl z kůže a do šourku mu vložil minci. (Foto: Sigurður Atlason, kolaž Ahaonline.cz)

Tak to je opravdu morbidní cesta ke zbohatnutí! Staří Islanďané věřili, že pokud stáhnou muže z kůže a do šourku mu vloží minci, tak budou mít po generace zajištěný přísun peněz.

Exemplář takových »nekrokalhot« (v originálu nábrók) se podařilo dochovat v muzeu Čarodějnictví a magie v drsném severském Islandu. A jak bylo možné podobný kouzelný oděv získat?

Už během života musel čaroděj uzavřít dohodu s žijícím mužem a získat jeho povolení k nošení jeho kůže. Po jeho pohřbu ho vykopal z hrobu, a vyřízl kůži od pasu dolů. Musel postupovat opravdu opatrně, protože na kůži nesměly být žádné díry ani škrábance. Co nejrychleji si musel kalhoty po mrtvém obléci, aby se kůže přizpůsobila jeho tělu.

Dále musel čaroděj navštívit vdovu a ukrást jí minci, kterou následně vložil do nebožtíkova šourku. Po tomto rituálu prý mince dokázala odkouzlit peníze od ostatních lidí a v šourku čaroděj vždy našel tolik mincí, kolik potřeboval. (Což může připomínat bizarnější verzi kouzelného měšce ze Tří veteránů)

Před svou smrtí pak musel kouzelník najít někoho, kdo by byl ochotný kalhoty nosit dál. Pokud by v nich totiž zemřel, jeho tělo by podle staré kletby ihned napadly blechy a celého snědly.

Přečtěte si
vrtajzub
8. 7. 2013 • 13:53

Defilé hnusu,tuposti a ľudskej zvrhlosti. Kto chce takéto svinstvo vidieť, tiež nemôže byť v poriadku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.