Jana Stryková z Ordinace: Zkrotila býka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jana Stryková z Ordinace: Zkrotila býka!

Jana Stryková to se zvířaty prostě umí.
Jana Stryková to se zvířaty prostě umí. (Tino Kratochvíl)

O herečkách se často smýšlí jako o městských holkách, které by hradby města neopustily ani za nic. Opak je ale pravdou. Herečka Jana Stryková (34) známá jako sestřička Kateřina z Ordinace v růžové zahradě se nebála a dokonce vlezla do arény zkrotit býka!

Na brněnském výstavišti Národní výstavy zvířat se Jana sešla s kolegyněmi Hanou Vágnerou (32) a Zuzanou Stavnou (29) a na vlastní kůži vyzkoušely, jaké to je se starat o zvířata. Třeba pro Zuzku Stavnou, která momentálně natáčí také film Ondřeje Sokola Krásno, to nebylo zrovna jednoduché rozhodnutí vstoupit do ohrady s koněm.

„Kdysi jsem natáčela dokument o Johance z Arku a nešikovně jsem z koně spadla. O té doby z nich mám respekt,“ svěřila se. „Když nás instruktorka zavolala do arény, sevřel se mi žaludek a zvažovala jsem, jestli to nevzdám,“dodala herečka.

Ale nevzdala to a společně s Hankou Vágnerovou si potom vyzkoušela několik základních povelů k ovládání koní. Největší zážitek měla ovšem Jana Stryková, která se jako jediná odvážila vejít do býčí arény za tunovým býkem.

Kolegyně ji pozorovaly z povzdálí a obdivovaly její statečnost. „Když jsem viděla Janu, jak vodí toho obrovského býka, tak musím říct, že koníčci byli brnkačka,“ smála se Vágnerová. Jana Stryková si setkání s býkem pochvalovala. „Jsem narozená ve znamení býka, tak to vlastně byla taková moje povinnost jít do býčí arény,“ dodala se smíchem.




Autor:  kl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.