Troška králem Telče | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Troška králem Telče

Nový král Zdeněk Troška přivítal svoje poddané z balkonu zámku v Telči.
Nový král Zdeněk Troška přivítal svoje poddané z balkonu zámku v Telči. (pro Aha!: Lukáš STEJSKAL)

TELČ – V Telči vče-ra padla vláda a město bylo prohlášeno za královské město. Vlády se s okamži-tou platností ujal pohádkový král Zdeněk Troška.

TELČ – V Telči včera padla vláda a město bylo prohlášeno za královské město. Vlády se s okamžitou platností ujal pohádkový král Zdeněk Troška.

Jeho příchod už netrpělivě očekávaly stovky pohádkových bytostí, které se sešly na nádvoří zámku. Za skandování: „Ať žije král“ poprvé spatřili svého panovníka na vlastní oči. „Všichni byli nádherní. Jsem rád, že děti mají tak obrovskou fantazii. Bylo vidět, že si některé masky vyráběly sami. Jedním slovem, bylo to úžasné,“ chválí si své poddané Zdeněk Troška.

„Takový král to nemá vůbec jednoduché. Neustále musí počítat kolik se mu narodilo skřítků, kolik má v regionu víl, rusalek a bludiček. Je to opravdu velký záhul,“ svěřuje se Troška, který nosí královskou korunu na hlavě už čtvrtým rokem. Nabídku stát se pohádkovým městem dostala Telč v době, kdy vznikalo Jihočeské království. Díky svojí architektuře je totiž vyhledávaným místem filmařů. Několik pohádek zde natočil i režisér Troška. Ten nám také prozradil, že se sem chce co nejdříve vrátit. V zásobě má prý asi šest pohádkových příběhu a právě dva z nich by chtěl natočit v Telči.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.