Michal Penk: 12 let jsem si povídal s lednicí, drogy jsou kreativní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Michal Penk: 12 let jsem si povídal s lednicí, drogy jsou kreativní!

Michal Penk
Michal Penk (Foto ara a archiv Michala Penka)

Zpěvák Michal Penk se v 80. letech těšil velké slávě a svým fanynkám lámal srdce na počkání. Poté však propadl drogám a jeho život se od základů změnil.

Všechno to začalo v roce 1994. „Strašně jsem se opil, potkal jsem člověka, který měl v sobě kokain a ukecal jsem ho, abych to mohl zkusit. V té době jsem byl sám. Rozešel jsem se s dívkou, se kterou mám syna, tak jsem začal občasně popíjet. Přesně si pamatuju, že hned, jak jsem tehdy zvedl hlavu od toho prkýnka, jsem věděl, že jsem to neměl dělat," svěřil se Penk v rozhovoru pro Magazín DNES. 

Pak už to šlo se zpěvákem jenom z kopce. Začal litovat svého odchodu z kapely Lucie a toho, že jeho hudba začala být hodnocena jako méně kvalitní. Penk si nadělal obrovské dluhy, musel několikrát do léčebny a trpěl psychickými problémy.

„Dvanáct let jsem slyšel hlasy. Stačil třeba zvuk lednice u mámy v bytě. Připadal mi jako rytmický zvuk hlasu a začal jsem se s ním vybavovat. Drogy jsou neuvěřitelně kreativní. Dozvídal jsem se zajímavé věci, ale také naprosté bláboly. Nejdříve mi to bylo trapné a chtěl jsem říct: Hele, jdi k čertu, je to nesmysl. Ale zvědavost fungovala, tak jsem s tím mluvil,“ vysvětluje zpěvák dlouholetou závislost.



Autor:  mpa

Přečtěte si
britva
9. 6. 2013 • 09:38

to jsem nevěděl, že hobloval i Bartošovou

dannaa
9. 6. 2013 • 05:15

Smutné.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.