Otevřeli poslední vůli Jiřiny Jiráskové (†81): Majetek neodkázala rodině! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Otevřeli poslední vůli Jiřiny Jiráskové (†81): Majetek neodkázala rodině!

Jiřina Jirásková svou poslední vůlí zaskočila řadu lidí.
Jiřina Jirásková svou poslední vůlí zaskočila řadu lidí. (Koláž Ahaonline.cz)

Spekulace se potvrdily. Rodinná vila Podskalských v jihočeských Malenicích připadla podle poslední vůle Jiřiny Jiráskové její přítelkyni Janě Svítivé (57). Režisérův syn Zdeněk (55) ostrouhal.

Už je to venku. Slib daný údajně režiséru Zdeňku Podskalskému (†70) na smrtelné posteli herečka nedodržela. „Měla vrátit polovinu, kterou na ni táta přepsal. Tak se spolu dohodli. Teď už ale vím, že dědičkou je pouze Jana. Respektuji to,“ řekl deníku Aha! Podskalský. „Není to fér, ale nedá se nic dělat,“ konstatuje bezmocně.

Vila tak změnila vlastníka. Dům, který postavil Zdeňkův otec se svým bratrem pro maminku, už patří Svítivým.

A tak už nová majitelka Jana před pár dny starostlivě běhala kolem malenického stavení a bedlivě střežila stoupající hladinu Volyňky. Nevinně vyhlížející říčka totiž například v roce 2009, ještě za života Jiráskové, způsobila v domě i na zahradě velkou paseku. Proto nyní Jana spolu s manželem, který před časem prodělal operaci srdeční chlopně, a s dcerou Hanou připravili pytle s pískem, aby zabránili největší zkáze. Měli ale štěstí. Volyňka se letos nedostala nad povodňový stupeň 2 a lidi v Malenicích neohrozila.

Poslední povodně herečku zničily

Do Malenic se Jiřina Jirásková v roce 2009 těšila. Byla už po třech operacích a v milovaných jižních Čechách chtěla nabrat síly. Kvůli povodním se to ale nepovedlo. „V domě mám metr dvacet vody,“ svěřila se tehdy zdrceně herečka. „Místní léčivá příroda mi asi není souzená,“ dodala smutně. Musela nechat předělat celou kuchyň, opravy poničené vily zabraly několik měsíců. Letošní povodně se naštěstí domu, kolem nějž se vedlo loni tolik sporů, vyhnuly.



Přečtěte si
svatadala
13. 6. 2015 • 14:23

Stará, zlá a nenasytná bába, která odtáhla Podskalského od rodiny a syna. Není se čemu divit, než by dala něco rodině, raději ženské, která se snad o ní měla starat. Čert vezmi majetek, hlavně, že už se na ní nemusíme v divadle koukat. Jen chlast, cigára a neuměla důstojně stárnout, všude se cpala, byť hrála v sedě. Kazila divadlo, ale myslela si, že to bez ní nepůjde. No a jde to v pohodě.

daida
6. 6. 2013 • 08:43

To je stále dokolečka, vy tak přesně víte co měli mezi sebou za dohodu ? Podskalský nebyl žádný hlupák a s Jiráskovou byl nějakých 27 let, takže to nebylo nějaké náhlé vzplanutí s přepisováním majetku. Prostě na ní přepsal polovinu vily a konec. Byl to její majetek a jak s ním naložila, tak s ním naložila.prostě odkázala majetek nejbližší osobě, kterou měla - to se tak většinou dělá. K podskalskému mladšímu žádné závazky neměla a to co on teď říká o nějaké dohodě může být pravda, ale taky nemusí. Koneckonců se zamyslete proč by to asi ZP dělal, kdyby chtěl , aby vilu měl syn..

qwertina
6. 6. 2013 • 00:48

drakoska11
5. 6. 2013 • 19:19

Sem napište Váš názor

drakoska11
5. 6. 2013 • 19:17

Ano, to je právě otázka "práva" a "morálky". Já svůj dům, který jsem zdědila po svých rodičích a hodně na něm i sama udělala, mohu bez výčitek odkázat komu chci.. To ale není tenhle případ. Pan Podskalský dal na p.Jiráskovou napsat polovinu vily, aby ji mohla užívat i po jeho smrti.. Pokud bych byla v podobné situaci, ocenila bych to a užívala si daru do konce života..pak bych ho ovšem (alespoň z vděčnosti) vrátila rodině, která vilu vybudovala a udržovala a nekomplikovala bych jim život tím, že polovinu majetku, který patřil jejich rodině odkážu pečovatelce. Je to její poslední svinstvo .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.