Dalibor Gondík hledá svého zachránce: Bez něj bych možná nežil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dalibor Gondík hledá svého zachránce: Bez něj bych možná nežil!

Dalibor Gondík
Dalibor Gondík (TV Nova)

 Bojuje se zákeřnou neurologickou chorobou – epilepsií. Herec Dalibor Gondík (43) měl poslední záchvat letos v březnu. Spadl dokonce do vozovky a ztratil vědomí. „Vůbec nic a nikoho si nepamatuji,“ svěřil se exkluzivně deníku Aha! Gondík.

Herec měl obrovské štěstí, protože kolemjdoucí, co mu zavolali sanitku, byli slušní lidé a neokradli ho. „Byl jsem úplně překvapený, že jsem pak měl všechno u sebe,“ přiznává dnes Dalibor.

Jenže ho mrzelo, že neměl komu poděkovat. Bez dotyčného zachránce by už dnes asi nežil. Osud ale vše zařídil po svém. I přes strach z dalšího epileptického záchvatu se Gondík nepřestal věnovat tréninku na půlmaraton a zdravé výživě. Když měsíc po děsivém zážitku doběhl k cíli, zamířil rovnou k jednomu z mnoha dobrovolníků, kteří sportovcům rozdávali čaj. „A ten člověk mi říká: »Pane Gondík, já jsem ten, co s vámi jel sanitkou!«,“ vypráví herec. Mezi tolika lidmi si ale nestihli říct nic jiného, Gondík nevěřil svým uším a byl v šoku. „Chápete to, že těch kluků tam bylo x, a já si to namířím k někomu, kdo mi zachránil život?“ nevěří dodnes.

S nápadem deníku Aha! najít své zachránce nadšeně souhlasil. „Určitě bych moc rád věděl, kdo mi sanitku zavolal a kdo je ten muž ze sanitky. Vždyť ještě dnes tomu nemohu uvěřit,“ kroutí Dalibor hlavou.

Co je to epilepsie?
Epilepsie neboli padoucnice je záchvatovité onemocnění mozku, tedy onemocnění neurologické. Pacient trpí záchvaty, které vznikají v mozku, a je jich několik druhů. Pacient při nich může i ztratit vědomí, má křeče, nekoordinované pohyby.
 
Výzva deníku Aha!
Zachránci, ozvěte se!
Pokud jste v březnu volali pro Dalibora Gondíka záchranku nebo v ní s hercem jeli, napište nám do redakce na aha@ahaonline.cz

Autor:  kl

Přečtěte si
franckajagrova
1. 6. 2013 • 22:01

I hubení žokejové vypadaj líp !

tajna1509
1. 6. 2013 • 20:56

i ja jsem zachranila zivot epilepticce a odpoledne jsem ji videla kourit a pit alkohol u stanku .......... i tak bych to udelala znovu nikdy nevis kdy budes potrebovat pomoct ty

zubni.pasta
1. 6. 2013 • 15:39

Včera jsem se dívala na 13tou komnatu s Daliborem Gondíkem a musím konstatovat to že zřejmě není normální.Místo toho aby se snažil dát se trošku dohromady tak žere jenom zeleninu a běhá.Vůbec se nedivím tomu že vypadá jak reklama na koncentrák.Kdo chce kam....

britva
1. 6. 2013 • 14:15

tak to sebou asi seknul v nějaké slušné pražské čtvrti, že ho neokradli. kdyby padnul třeba v Libni nebo Nuslích, tak ho romáci okradou, zmlátěj a navrch ještě zažalujou, že jim nadával do cikánů

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.