Troška natáčí Babovřesky 2: Letní komedii ničí mrazivé počasí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Troška natáčí Babovřesky 2: Letní komedii ničí mrazivé počasí!

První klapka. Zdeněk Troška s Pavlou Bečkovou alias ctihodnou sestrou Glorií.
První klapka. Zdeněk Troška s Pavlou Bečkovou alias ctihodnou sestrou Glorií. (Foto Aha! – Marek Hofman, Karel Kopáč, ara)

Ve stejný den začalo na různých místech Česka natáčení dvou velmi očekávaných komedií Babovřesky 2 režiséra Zdeňka Trošky (60) a Kameňák 4. Ten ale nerežíruje Troška, jako v případě tří předešlých dílů, nýbrž někdo jiný. Jméno dotyčné osoby štáb tají. Nicméně producenti obou filmů se už teď těší, že si na nich po vpádu do kin pořádně namastí kapsy. První tři Kameňáky totiž vydělaly v kinosálech přes 120 milionů, první díl Babovřesek od letošního února skoro 80 milionů korun. Typicky české komedie byly a jsou pořádná továrna na peníze a to si jejich tvůrci moc dobře uvědomují.

Herci první den mrzli!

Za ranního kuropění, kdy bylo sotva sedm stupňů nad nulou, padla na návsi jihočeské vísky první klapka druhého dílu komedie Babovřesky. Herci se sešli v interiéru fary.

A kdo musel v chladném ránu na plac? Jana Synková coby univerzální drbna Horáčková, Lukáš Langmajer jako farář Šoustal, Jindřiška Kikinčuková jako drbna s rýmou Božena Němcová, Pavel Kikinčuk jako starosta, Pavla Bečková coby ctihodná sestra Glorie a Miriam Kantorková jako farská kuchařka. Troškova letitá kamarádka je v Babovřeskách jedním z nováčků.

„Tady jsem vám udělala ovocný džus, položím ho sem, ano?“ zněla první věta prvního obrazu. A v tom jako by zazvonil telefon. Sestra Glorie ho jde vzít. Tento záběr vznikal dvě hodiny. Po poledni se přestavěla scéna a na řadu přišli další herci a části scénáře...

Ukázka dialogu z filmu:

Božena Němcová: „Co tu chtěla, maškara jedna?“
Sestra Glorie: „Bydlet s naším panem farářem.“
Horáčková: „No to snad ne! Taková odvaha! Nestyda jedna!“

Pohoda a dobré jídlo...

Režisér Zdeněk Troška byl ve skvělé náladě, stejně jako jeho štáb. Díky osvětlovačům, kteří zvenčí dali obrovské reflektory do oken, bylo na faře alespoň trochu teplo. „Zmrzlá jsem jak v lednu, ale je tu krásně. Strašně se na Zdeňka těším, je s ním pohoda, i kdyby bylo minus dvacet,“ svěřila se Aha! Miriam Kantorková, hrající farskou kuchařku.

„Vždycky se snažím, aby natáčení bylo pohodové. Mé osobní problémy na plac nepatří. Vystupuju z auta, nasadím úsměv číslo tři a se všemi se přivítám. Usmívám se na všechny a to zabírá. Dobrá nálada a dobré jídlo, což je díky našemu cateringu zaručeno, je základ spokojeného filmaře,“ prozradil při první klapce autor scénáře a režisér Zdeněk Troška.



Přečtěte si
ornel
25. 5. 2013 • 13:18

když pan Troška pozve kámoše.tak se v lokalitě prudce oteplí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.