Dara Rolins: Exekuce na majetek! Nezaplatila pozůstalým za smrtelnou nehodu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dara Rolins: Exekuce na majetek! Nezaplatila pozůstalým za smrtelnou nehodu

Dara Rolins má obstavený majetek.
Dara Rolins má obstavený majetek. (Koláž Ahaonline.cz)

Smrtelná nehoda Jindřicha Rotrekla (†63) nedá Daře Rolins (40) spát ani po téměř třech letech! Kvůli nezaplacení odškodnění pozůstalým ve výši milionu korun je teď zpěvačka v exekuci. Její pojišťovna nevyplatila celou sumu a Dara tak má teď obstavený jak dům v Mukařově, tak v Tuchoměřicích. Ten si staví společně s Patrikem Vrbovským (36) alias Rytmusem.

Rolins vyvázla z případu neúmyslného zabití Rotrekla (†63) s podmínkou a peněžitou náhradou škody pozůstalým. Podle pravomocného rozsudku z prosince loňského roku měla vdova Olga dostat na účet 274 tisíc korun, každá ze dvou dcer 240 tisíc korun a jediná vnučka taktéž 240 tisíc korun. „Nebylo zaplaceno včas, ani po pěti upomínáních, tak vedeme exekuci. Vůbec nechápu, že paní Rolincová nemůže zařídit v pojišťovně, která škodu hradí, aby vše zaplatila,“ řekl deníku Aha! Karel Friml, advokát Rotreklové.

Dara se ale brání, že už vše do posledního haléře zaplatila. „Náhrada škody byla uhrazena z poloviny, neboť pojišťovna má za to, že vzhledem k rozsudku Městského soudu, který konstatoval spoluvinu zemřelého pana Rotrekla, nepřísluší úhrada poškozeným v plné výši. Nakonec se pojišťovna rozhodla uhradit celou částku,“ vysvětlila její advokátka Iveta Végsöová.

Avšak to není jediná exekuce, kterou má zpěvačka na krku. „Ta druhá souvisela s náklady klientek doktora Karla Frimla. Ten požádal soud, aby mu náklady přiznal, aniž prokázal, že jeho klientky mu skutečně náklady zaplatily. Tím jim vznikly náklady, které měla zaplatit Rolins,“ řekla Dařina advokátka. I tenhle dluh je ale podle ní řádně zaplacený.

Protistrana to ale vidí jinak. „Pohledávky jsou zaplaceny jen zčásti, exekuce běží dál. Kdyby poslechla rozsudek, bylo by to bez problémů,“ tvrdí Friml.



Přečtěte si
henes
11. 7. 2013 • 17:26

Dement evinka1111 konečně zablokovaná.

hillaarkaa
18. 5. 2013 • 07:48

Barabiznu jí možná zabaví,ale nic se nemění na tom,že ššššukaniéééé,má zo všetkého najradšiééééj

petraslamovka
17. 5. 2013 • 21:32

Ahoj, prave se mezi lidma siri novinka, jak vydelat penize na netu. Najdete to na - Objeveno.WZ.cz - Ja si takto vydelavam uz asi mesic a jsem spokojena. Bylo by ale dobre se na to podivat rychle, protoze to uz brzy nebude mozne!

winterfreshka
17. 5. 2013 • 16:55

Věřit té frašce budu,až tam uvidím ty exekutory a bude to právně ošetřené,dříve ne.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.