Martin Kraus chtěl udělat kariéru v zahraničí... ale vrátil se se sklopenou hlavou domů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Martin Kraus chtěl udělat kariéru v zahraničí... ale vrátil se se sklopenou hlavou domů!

Martin Kraus se nakonec vrátil do Čech..a je za to rád!
Martin Kraus se nakonec vrátil do Čech..a je za to rád! (Aha! – Martin Pekárek, TV Prima)

Ještě před tím, než mladý herec Martin Kraus (30) zazářil v seriálu Cesty domů, měl v plánu vzít zahraničí útokem a najít si práci v Anglii. Bohužel (nebo bohudík pro české divačky) mu to moc nevyšlo…

Herec se nudil už na střední škole. Jedna z učitelek mu předpověděla kariéru komedianta a to Krausovi nakonec vyšlo. Žádné znalosti si prý ze školy neodnesl, ale věří si v znalostech o české hudbě. „Na české muzice jsem vyrostl a myslím, že není interpret, kterého bych neznal,“ říká herec a své znalosti prověří v neděli večer v pořadu Máme rádi Česko.

Po studiu na průmyslovce vystřídal Martin Kraus mnoho zaměstnání, až se nakonec rozhodl odjet do zahraničí. „No a pak jsme si s mým kamarádem řekli, že dobudeme svět. A že začneme v Anglii.“

Díky lásce ke koním a znalostem, jak o zvířata pečovat našel práci poměrně jednoduše. Ale herec nepočítal s tím, že se mu začne stýskat. „Původně jsme tam chtěli být rok, ale nějak to nevyšlo. Odjeli jsme na podzim, kdy tam pořád pršelo, mrholilo, všude samá deprese. Bylo mi hrozně smutno, takže jsem se po třech měsících vrátil se skloněnou hlavou zpátky do Česka. Jakmile se letadlo dostalo nad Prahu a začali hrát Vltavu, měl jsem na krajíčku a věděl jsem, že tady v Česku jsem správně,“ přiznává herec.

Podívejte se na ochutnávku z nového dílu soutěže Máme rádi Česko!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Thyronx
4. 7. 2013 • 01:35

Fšude chleba o dvou kůrkách

Thyronx
4. 7. 2013 • 01:32

po roce jsem anio nezačal. Po 30 letech života v USA jsem dávno doma tady (teď na Floridě) Domů bych se nevrátil trvale ani kdyby mi hráli tuto symfonickou báseň denně. Ano, ovšem. Já nejsem umělec který se opravdu uživí jen doma. Já byl technik co programoval robotiku a jiné průmyslové stroje a zařízení. Učil se děnně a každých půl roku náročná školeni v anglině. Bible, skripta, a z nich rovnou praxe. Plat nad 100,000 USD ročně nebyl za hubičku na zadní trubičku. Notabene tento životní job jak je zvykem v Americe nepotřeboval "tlačenku" známosti, "oko" přímluvu ale jen pouhý celodenní test z oboru od nezávislé firmy a ze 60 uchazečů se vybralo 12 nej.Mě bylo tehdy rovných 50 let. Věk ve kterém jste v Česku odepsáni. Z Čech jsem odešel s výučním listem v zadní kapse a bez slůvka angliny. Dnes mám v přepočtu se ženou dohromady 90,000 Kč důchodu měsíčně. Ne každý je vhodný adept na emigraci a US konzul ve Vídni věděl koho vzít a koho ne.

jity
12. 5. 2013 • 18:59

Můžeme být klidní, na nikoho nikde nečekají s otevřenou náručí, ani my zde na nikoho honem nečekáme. Jen slovenské herce a zpěváky, ty tady zaměstnáváme. Českých holt máme málo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.