Zabil se, když nesl bicí! Když ho našli, měl blažený výraz, řekl Janda na pohřbu bubeníka Peroutky (†49) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zabil se, když nesl bicí! Když ho našli, měl blažený výraz, řekl Janda na pohřbu bubeníka Peroutky (†49)

Petr Janda otevřeně promluvil o tom, jak jeho kamarád zemřel.
Petr Janda otevřeně promluvil o tom, jak jeho kamarád zemřel. (ČTK, Aha! - Machan, Souček, koláž Ahaonline.cz)

Milan Peroutka minulý týden tragicky zemřel poté, co odehrál za bicími své milované skupiny Olympic jeden z jeho úspěšných koncertů. Dnes se s mužem, který odešel velice mladý, loučila rodina, zbylí členové kapely i fanoušci v pražském krematoriu ve Strašnicích. A frontman kapely Petr Janda poprvé prozradil, jak a proč jeho přítel skutečně zemřel!

Příčina smrti podle Petra Jandy
Proč Milan Peroutka zemřel? Na to odpověděl Ahaonline.cz před začátkem obřadu Petr Janda.  "Je to uzavřené jako nešťastná událost. Měl plné ruce, nesl bicí. Uklouzla mu noha a spadl," pronesl smutně Petr, ke kterému se před obřadem připojil klávesák skupiny Jiří Valenta. Mimochodem, právě on s Peroutkou vždy sdílel hotelový pokoj při koncertních štacích. „Byl to můj nejlepší kamarád,“ hlesl smutně Valenta. Skupinu zhruba dvacet minut před začátkem oficiálního rozloučení doplnil také baskytarista Milan Broum.

Během obřadu se nad rakví zhroutil Petr Janda, který plakal, klepal se a všem vyprávěj, jak jeho kamarád zemřel. "Mám hrozně těžký úkol vám něco říct," začal Janda, kterému se třásl hlas a chvílemi se musel opírat. Pak promluvil o tom, co se osudný den stalo: "Upadl na těch schodech, o kterých říkal, že nepřinášejí nic dobrého. Z auta přitom nesl bubínky a činely, chtěl si totiž doma zahrát. Já mu chtěl pomoci, ale on řekl, že ne, že to zvládne. Po sto metrech, co jsme ujeli, evidentně padnul na tu zeď a zemřel. Když ho ráno našli, měl blažený výraz. Asi z toho, že zachránil bubny a činěly, sebe ale nezachránil," vyprávěl Janda, kterého pak úplně přemohly emoce.

"Chtěl jsem vám toho tolik, říct, ale já už prostě nemůžu," uzavřela česká rocková legenda, které pomohla zprátky do lavice jeho manželka Alice. Právě tu pak Petr Janda držel až do konce obřadu tak pevně, že jí snad musel rozdrtit všechny kosti v ruce. Ona ale ani nemrkla. Po obřadu pak společně s Alicí a dcerou Eliškou odcházeli od krematoria pryč. Každou chvíli ale i on musel přijímat kondolence...

Přišly stovky fanoušků
Deset minut před začátkem obřadu se před krematoriem už tísnily stovky fanoušků skupiny, jejíž členové už ale tou dobou byli uvnitř smutečního sálu. Minutu před dvanáctou už byli všichni příchozí uvnitř sálu a pokládali ke katafalku květiny. Řada lidí plakala, stejně jako například Bára Štěpánová, které se také přišla zesnulému muzikantovi poklonit. Z dalších osobností, které přišly, můžeme uvést například Dalibora Gondíka, Miloše Zapletala nebo Marcelu Březinovou. Úderem dvanácté obřad začal. Fanoušci se během celého obřadu přidávali k písním Olympiku, které smutečním sálem zněly. Často je však přemohly slzy a oni dál zpívat nemohli.

Hudebníků syn se zhroutil
Už během úvodní řeči se sesypal syn zesnulého hudebníka Milan Peroutka mladší (23). Pláč, který ho přemohl, už zkrátka nedokázal dál ovládat. Jeho tělo se třáslo jako během zimnice, ostatní se snažili ho utěšovat. Právě Milan mladší před časem mluvil o tom, že jeho táta měl před sebou opravdu velké plány. Mladý Milan nakonec sebral zbytky sil a svému tátovi ještě naposledy zazpíval.

Třicet minut obrovské bolesti
Celý obřad trval zhruba 30 minut, poté se fanoušci pomalu začali rozcházet a před rodinou zesnulého se začala tvořit fronta lidí, kteří chtěli kondolovat rodině. Mezi prvními stáli zbylí členové Olympiku.

Také se stalo:
* Mezi prvními přišel do krematoria šéf Olympiku Petr Janda i s ženou Alicí. Pohřeb kamaráda vzali i jako příležitost položit květiny na hrob Petrova syna a první manželky Jany, které oba zabila rakovina.

 



Autor:  onl

Přečtěte si
anezat
10. 5. 2013 • 11:59

Díky!

anezat
10. 5. 2013 • 10:36

Je to veliká škoda. Zvláštní ale je, že na Novinkách bylo napsáno, že před týdnem mu nebylo po koncertě dobře a příčinu odhalí pitva. A najednou podlehl smrtelnému zranění na schodech. Inu, pravda opět "zvítězila" nad lží...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.