Urban dráždí politiky: Do Sněmovny jim pověsil poslankyni s vaginou na zip! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Urban dráždí politiky: Do Sněmovny jim pověsil poslankyni s vaginou na zip!

I poslankyně může mít tam dole zdrhovadlo, říká Petr Urban
I poslankyně může mít tam dole zdrhovadlo, říká Petr Urban (Petr Urban, Aha! - Karel Kopáš, koláž Ahaonline.cz)

Takhle to dopadne, když bacil Pivrnec napadne český PSnad sarlament! Svérázný humor hojně kořeněný sexem mají naši politici přímo pod nosem! Snad je to trochu polidští…

Malíř Petr Urban (52) se svojí postavičkou Rudou Pivrncem se pokoušejí oživit zákonodárce přidušené stranickou disciplínou a unuděné dlouhými rozpravami. Atrium Poslanecké sněmovny teď proto zdobí například čertice, jejíž dlouhý ocas je zakončen penisem (Soběstačná), a dalších zhruba 200 obrazů a vtipů. Včetně těch, které Urban vytvořil pro vydavatelství našeho deníku.

Najdeme tu i nahou ženu se škraboškou, jejíž přirození je na zip. Nám připomínala jistou poslankyni, autor však dílo nazval Přesně na míru. „I poslankyně může mít dole zdrhovadlo. Záleží na tom, kolikáté volební období kroutí,“ komentoval pro Aha Urban. Symboliku nicméně prý pochopí každý, kdo má za sebou delší manželství…

Některá díla pocházejí z poloviny 90. let, ale teprve teď dostala v politickém životě svoje reálné protějšky. Například vězeň, jemuž z hlavy roste popínavá růže a plazí se na svobodu zamřížovaným oknem. „Původně jsem chtěl nějak vyjádřit, že myšlenky nejde uvěznit, ale teď mi to jasně pasuje na Ratha,“ řekl Aha! Petr Urban.


Z politiků se na výstavě nechal zatím vidět jen poslanec Petr Skokan (VV), jenž se tu našel v podobě skokana na lyžích, uvádějícího v úžas dva piloty.

Veřejnost se ale nad Urbanovými obrázky nepobaví – expozice končí 17. května a vstup je povolen pouze papalášům a jejich hostům.



Přečtěte si
ivoadler
10. 5. 2013 • 13:12

No jasně, je to Peake!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.