Obsluhoval jsem anglického krále: Menzelovi řádili jako milionáři! Na vozíku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Obsluhoval jsem anglického krále: Menzelovi řádili jako milionáři! Na vozíku!

V Hrabalově románu jezdí milionář na vozíku. Na premiéře si ho půjčila Menzelova žena Olga Kelymanová-Menzelová a tlačil ji manžel.
V Hrabalově románu jezdí milionář na vozíku. Na premiéře si ho půjčila Menzelova žena Olga Kelymanová-Menzelová a tlačil ji manžel. (Aha! – Kateřina Kovářová)

PRAHA – Velbloud, habešský císař, polonahé prvorepublikové děvy a plejáda českých celebrit! To vše bylo k vidění na slavnostní premiéře filmu režiséra Jiřího Menzela Obsluhoval jsem anglického krále ve Slovanském domě! Osmašedesátiletý režisér tím dokončil svůj boj o zfilmování legendárního Hrabalova románu!

Vítězství pak Menzelovi slavili na vozíku, který ve filmu používal milionářský hoteliér!

Mezi řadou hvězd, které se na film přišly podívat, chyběly ale překvapivě ty, které zářily na plátně. Oldřich Kaiser, Josef Abrhám, Jiří Lábus, Marián Labuda, Zuzana Fialová či Milan Lasica na premiéru nepřišli. Možná proto, že jedno slavnostní uvedení filmu už proběhlo, a to loni před Vánocemi. Tehdy se »král« v jedné kopii objevil v kině Lucerna, ale to byla premiéra čistě účelová. „Film se totiž musel v kině objevit před koncem roku proto, aby stihl letošní udílení Českých lvů a Oscarů,“ prozradil deníku Aha! jeden z producentů.

Středeční premiéry a následného večírku se tedy kromě režiséra Menzela a jeho ženy Olgy (28) účastnila Tanya Graves, zpěvačka skupiny Monkey Bussines která si zahrála onoho habešského císaře, Ivan Barnev alias mladý Oldřich Kaiser či Rudolf Hrušínský starší. Ten si zahrál hoteliéra Tichotu, původního majitele milionářského vozíku, na kterém pak večer řádil Menzel se svojí mladičkou ženou Olgou. „Jsem rád, že se mi film přece jen po dlouhém boji podařilo natočit, a teď si jen přeju, aby se divákům líbil,“ doufá režisér. Film, který stál osmdesát pět milionů korun teď vyráží do českých i slovenských kin a je otázkou, jestli se režisérovi jeho přání splní. Zatím jsou kritiky i divácké ovace spíše zdrženlivé.


Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.