Nechcete trčet v zácpách? Šlápněte do pedálů jako Lukáš Hejlík z Ordinace… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nechcete trčet v zácpách? Šlápněte do pedálů jako Lukáš Hejlík z Ordinace…

Lukáš Hejlík drandí na svém ekole.
Lukáš Hejlík drandí na svém ekole. (Aha! - Mária Rušinová, koláž Ahaonline.cz)

Až ho budete míjet v autě, dávejte pozor, ať nenabouráte! Cyklistický elegán Lukáš Hejlík (33) budí zaslouženou pozornost. Je trochu exotem v přehuštěné městské dopravě, ale rozhodně originál. Na svém mrňavém kole šlape napříč Prahou, všude se dostane rychle a je děsně trendy.

Známý herec se prostě přepravuje po městě na skládačce. Je to už dva roky, co vyměnil auta a autobusy za elektrokolo. Po vzoru ekonoma Tomáše Sedláčka, který na podobném bicyklu sjezdil svět. „Je to elektrokolo, ale já říkám ekolo, je totiž ekonomický i ekologický,“ vysvětluje Lukáš Hejlík.

Sešli jsme se v hostivařských ateliérech, kde natáčel další díl Ordinace v růžové zahradě coby doktor Jáchym Kalina. Kolo pro nás složil a zase rozložil, vyprávěl o výhodách a nakonec předvedl, že doma ve Vršovicích je za pouhých dvacet minut. Autem jsme ho nedohnali. „Je to i rychlejší než tramvají,“ pochlubil se.


Podporuje ho samozřejmě elektromotorek na baterku, ale to je jen vítaný bonus. Šlapat se musí! Autem v zácpě byste ho vážně nedohnali. „Připadám si svobodně, jako bych jel na koni. A když jedu třeba moderovat v obleku, tak se ani nezpotím. Člověk sice šlape, ale nějak moc se nenamáhá,“ říká Hejlík.

Jezdit na kole, to je hromada výhod. Lukáš si může dát odpoledne vínečko a směle vyrazit. Sice by se to nemělo, ale dvě deci cyklistovi tolerujete snáz než řidiči automobilu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.