Děsivý výzkum: České děti začínají být monstrózně obézní! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Děsivý výzkum: České děti začínají být monstrózně obézní!

Volný čas děti tráví nejčastěji u televize. Výsledkem je obezita.
Volný čas děti tráví nejčastěji u televize. Výsledkem je obezita. (Profimedia.cz)

Tak tato statistika už začíná být alarmující. Podle agentury SANEP až šestina rodičů uvádí, že jejich dítě má problémy s obezitou! Rodiče ztrácejí kontrolu nad tím, co děti přes den snědí a doma je nemotivují k zdravému životnímu stylu.

Rodiče podle výzkumu svádějí vinu na různé školní automaty, kde si jejich potomky mohou během dne koupit sladké nápoje, čokoládu nebo třeba brambůrky. Kontrolu nad takovým mlsáním nemá podle výzkumu až 38, 6% rodičů! Podle většiny by měly být takové automaty na základních a středních školách zakázány.

Vinu však nelze svádět pouze na školu. Téměř polovina respondentů (45, 4%) přiznala, že ani doma nejdou svým dětem dobrým příkladem. Odbornou pomoc pak muselo vyhledat dokonce 16% rodičů!

Česká republika tak bohužel napodobuje »trendy« ze Západu, kde se tloustne čím dál tím více. Zatímco šestina světa stále trpí hladomorem, u nás přibývá těch, kteří se přejídají a umírají v důsledku příliš nezdravé stravy.

Na další grafy z výzkumu se podívejte do galerie.



Autor:  mpa

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.