Gott & Langerová: Skandál! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Gott & Langerová: Skandál!

Karel Gott
Karel Gott (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Skandál na obzoru! A pořádný! Na pořadatele ankety Český slavík, společnost Musica Bohemica, bude již zítra podána žaloba, která zpochybňuje regulérnost posledního ročníku ankety. Žalobu podává hudební skupina Walda Gang, která je přesvědčena, že pořadatelé neoprávněně udělili titul Objev roku zpěvačce Ewě Farné (13).

Budou muset vrátit Slavíka?

Pokud bude skupině dáno soudem za pravdu, budou výsledky celého ročníku nevěrohodné. Budou tedy nakonec muset své ocenění vrátit i letošní Slavíci Karel Gott (67) a Aneta Langerová (20)?

Organizátoři Českého slavíka po oznámení výsledků ankety oznámili, že z hlasování byly vyřazeny skupina Walda Gang, duo Eva a Vašek a písničkář Záviš, který sám sebe nazývá knížetem českého pornofolku. Důvod? Prý se na internetu objevily výzvy pro organizované hlasování pro tyto umělce. „Nepřímo nás tak obvinili z toho, že jsme zmanipulovali hlasování,“ stěžují si členové skupiny Walda Gang, která se proslavila jako revival Waldemara Matušky. „Přitom pořadatelé Slavíka zároveň na svých stránkách píšou, že interpret či členové hudební skupiny mohou vyzvat své příznivce na koncertě, na svých internetových stránkách nebo ve sdělovacích prostředcích, aby jim, pokud mají rádi jejich skladby, nezapomněli poslat hlas do ankety,“ dodávají členové skupiny.

„Vzhledem k tomu, kolik pro Walda Gang, Evu a Vaška a Záviše došlo hlasů, bylo pravděpodobné, že by jeden z nich nakonec získal titul Objev roku. A to se pořadatelům samozřejmě nelíbilo. Měli pocit, že by to znevážilo celou anketu. A tak se rozhodli tyto umělce vyřadit a titul za podivných okolností udělit mnohem méně kontroverzní Ewě Farné,“ popisuje člověk za zákulisí ankety. Dokonce se objevily spekulace, že ocenění Objev roku Ewě Farné zařídili její mocní manažeři Lešek Wronka a Petr Šiška.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.