Tatíček Masaryk ožil! Poznáte, který herec získal čest si ho zahrát? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tatíček Masaryk ožil! Poznáte, který herec získal čest si ho zahrát?

Martin Huba se kvůli roli Masaryka musel nechat ostříhat a nabarvit si vousy.
Martin Huba se kvůli roli Masaryka musel nechat ostříhat a nabarvit si vousy. (ČT)

Prezident T. G. Masaryk patří mezi nejváženější osobnosti československé historie. A proto výběr herce, který by ho ztvárnil v novém cyklu ČT České století, nebyl vůbec jednoduchý. Nakonec padla volba na slovenského herce Martina Hubu (69), který je ale dobře známý také u nás a objevuje se často v českých snímcích.

Huba musel kvůli roli výrazně změnit svůj zevnějšek. Hlavu si musel nechat ostříhat na krátko a také si nechal „zešedivět“ vousy. Když prý poprvé přišel takto změněný do Slovenského národního divadla, ptali se kolegové, co se mu stalo. Za vším ale byla právě role T. G. Masaryka v cyklu, který se nedávno začal natáčet.

Přijde vám zvláštní, že roli Masaryka hraje Slovák? Není proč! V žilách Masaryka prý kolovalo hodně slovenské krve. Narodil se sice v Hodoníně, ale mateřským jazykem jeho matky byla němčina a jeho otec se hlásil ke slovenské národnosti. Sám Masaryk pak jednou prohlásil, že byl od malička napůl Slovákem. „Můj otec mluvil slovensky až do smrti a i já mluvil nejdřív slovensky,“ prozradil uznávaný státník ještě za svého života.

A pro Martina Hubu byla i tato slova slavného prezidenta pobídkou k tomu, aby ostře sledovanou roli přijal. Těšíme se, jak dokáže vrátit čas a slavného prezidenta alespoň na okamžik oživit. Byť jen na televizních obrazovkách.

Autor:  ph

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.