Nechutné kšefty se jménem Radovana Lukavského (†88): Chtějí prodat jeho milovanou chalupu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nechutné kšefty se jménem Radovana Lukavského (†88): Chtějí prodat jeho milovanou chalupu!

Radovan Lukavský a jeho milovaná chalupa.
Radovan Lukavský a jeho milovaná chalupa. (Koláž Ahaonline.cz)

Pět let uplynulo od smrti jednoho z největších českých hereckých velikánů Radovana Lukavského (88). Ani po tolika letech nemá jeho duše klid. Jedna realitní kancelář stále nabízí jeho romantickou roubenku u Krouna na Vysočině na prodej, a to přesto, že už na prodej není. Cena? Téměř 2,5 milionu korun. A nechybí ani konstatování, že jde o chalupu slavného herce. To zřejmě láká potencionální klienty realitky.

Radovan Lukavský Vysočinu miloval. Jak sám mistr říkával: „V Praze bydlím, ale zde na chalupě opravdu žiji!“ Přestože nabídka stále visí na internetových vývěskách, chalupa 6+1 ve Žďárských vrších už ve skutečnosti není k mání.

„Prodat to chtěli, ale vnučka pana Lukavského si to s rodinou rozmysleli. Jezdí sem a chce to zvelebovat. I tak je ale chalupa v dobrém stavu. Pan Lukavský si toho vážil a opravdu se tu cítil šťastný,“ řekl Aha! jeden ze sousedů Václav Kyncl, který prý rodině s údržbou částečně pomáhá. Ten vzpomíná, jak velký český herec chodíval na procházky do lesa za chalupu, kde se učíval role.

Než si herec Národního divadla pořídil v sedmdesátých letech chalupu u Kroun, jezdíval k moři. Jednoho dne však nedostal vízum s tím, že jeho výjezd za hranice není žádoucí. A tehdy se rozhodl, že už bude trávit letní prázdniny jenom doma. Na své chalupě a v krásné přírodě.


Hledal, až našel. Koupil 130 let starou roubenku, kterou zrenovoval a udržoval. Stavení postupně opravoval, jeho žena tam bývala s vnoučaty od jara do podzimu. Herec tam jezdil i po smrti manželky a syna.

Právě jeho syn Ondřej (57) zde v roce 2007 zemřel. Zradilo ho srdce. Stalo se tak za dramatických okolností, přímo v otcově náruči. Ani potom Radovan Lukavský na místo, které tak miloval, nezanevřel.

Herec často jezdil do nedalekého Sněžného, kde měl přátele. Jezdil i na besedy a nakonec se stal i čestným občanem. A dobře věděl, že jen kousek odtud míval romantickou chalupu jeho »kolega«, jiný velikán českého filmu, Oldřich Nový.

I když Lukavského chalupa už oficiálně na prodej není, realitní makléř se přesto tvářil, že tomu tak není. A při anonymním dotazu působil, jako že vše je aktuální. „A vy byste měli zájem?“ ptal se do telefonu.

Autor:  hof

Přečtěte si
dandova
7. 4. 2013 • 20:11

Asi tak. A za určitou záruku, že tam bude vše v pořádku, když tam bylitak často.

majojo
7. 4. 2013 • 16:09

z čeho jste usoudil, že ani po tolika letech nemá duše pana Lukavského klid? Jednak už nežije pozemský život, jednak, i kdyby měl pozemské starosti, zrovna chalupy, která stále patří jeho rodině, by se to netýkalo.Jenžeč žádat po vás, abyste při psaní myslel, je celkem zbytečná mise. Vždyť je to pro bulvár.

znalec
7. 4. 2013 • 14:08

decentní zmínka o předešlém majiteli v textu nabídky rozhodně není nechutný kšeft, pokládám to za zajímavou historii objektu....

nyxx
7. 4. 2013 • 13:14

to byla Lukavského milovaná chalupa, ale o co zas AHA jde?Je po smrti, takže jemu už je to jedno ne?Zase článek o ničem, jen pitomá bulvární senzace absolutně beze smyslu.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.