Čarodějnice Černocká - Má dceru kouzelnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Čarodějnice Černocká - Má dceru kouzelnici!

Yellow Sisters (zleva: Léňa, Antonia Nyass, Bára Vaculíková a Lucie Hawa Goldin) jsou na naší pěvecké scéně opravdu pozoruhodným zjevením.
Yellow Sisters (zleva: Léňa, Antonia Nyass, Bára Vaculíková a Lucie Hawa Goldin) jsou na naší pěvecké scéně opravdu pozoruhodným zjevením. (: Tomáš Třeštík)

PRAHA – Nesmrtelná filmová čarodějnice Saxana alias zpěvačka Petra Černocká (57) vykouzlila všem hudebním fajnšmekrům pořádné překvapení a dáreček v podobě své dcery Báry Vaculíkové (27). Bára je totiž členkou dívčího pěveckého kvarteta Yellow Sisters. Před Vánocemi jim vyšlo debutové album nazvané Singalana, které velmi pozitivně přijímá nejen kritika, ale i posluchači.

„Yellow Sisters je ženská vokální skupina a capella, která svým zpěvem prochází s lehkostí napříč žánry soulu, funky, r´n´b, world music, jazzu i reggae. Jsme zkrátka takové zvukové iluzionistky,“ přiznává se smíchem Bára. A potvrzuje tak, že jablko nepadá daleko od stromu, vždyť její máma proslula především jako čarodějnice Saxana z legendární komedie Dívka na koštěti. „Tak proč já bych nemohla být kouzelnice?“ ptá se Bára, která tvoří Yellow Sisters spolu s Antonií Nyass, Léňou a Lucií Hawa Goldin.

„S Léňou spolupracuji od roku 2000 jako vokální duo na různých projektech. Yellow Sisters jsme založily původně jako a capella trio, když jsme cestovaly po Evropě s programem pouličních představení. Po několika hudebních misích (Berlín, Madrid, Las Palmas – Gran Canaria), které vyvrcholily v roce 2005 návštěvou Gambie a projektem CzechGambian Connection, jsme se propojily s Antonií a Hawou, čímž Yellow Sisters získaly nový rozměr. Loni v létě jsme se účastnily dalšího projektu inspirovaného africkou tradiční hudbou a tancem Senegal Meets Prague,“ přiblížila nám Bára, jak tato pozoruhodná a kritikou ceněná sestava vznikla.

Yellow Sisters se už představily televizním divákům při předávání cen TýTý a před Vánocemi jim vyšlo debutové album Singalana s deseti autorskými písněmi. „Loni jsme byly vybrány do finále soutěže Colours Talents pořádané Indies Records a festivalem Colours of Ostrava, kde jsme v červnu získaly první cenu spojenou s možností nahrání a vydání alba. Disk zachycuje žánrovou a invenční pestrost a capella skupiny, a svou koncepcí dává nahlédnout do jednoho dne z pohledu čtyř žen. Od východu slunce a rozkvětu snové květiny Singalany přes poezii a písněmi vyprávěné všední i nevšední zážitky až po večerní zábavu a spočinutí. A Singalana může být i hvězdou na nočním nebi,“ dodala Bára. „Krásně jim ten čtyřhlas ladí. Je to úžasné a originální a je vidět, že si to holky tvoří samy,“ komentuje Yellow Sisters Bářina máma Petra Černocká.

9.1.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.