Luděk Sobota Bojí se o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Luděk Sobota Bojí se o život!

Luděk Sobota
Luděk Sobota (: ČTK)

PRAHA – Herec Luděk Sobota (63) jako smutný klaun? To není nová role, to je realita! Zatímco na prknech či před kamerou rozesmává publikum už dobrých čtyřicet let, v soukromí trpí depresemi, žaludečními neurózami a panickými stavy. A došlo to tak daleko, že už má natištěné i parte, na které přijde jen dopsat datum jeho skonu!

Denně polyká spoustu prášků...

Do dneška vystřídal desítky doktorů, terapeutů a lidových léčitelů, ale nikdo mu nedokázal pomoci. „Teď chodím k pěti nebo šesti doktorům. Vlastně, moc tam už nechodím,“ tvrdí viditelně skleslý bavič.

Všechno začalo, když se rozešel s hereckým kolegou Miloslavem Šimkem a napsal vlastní hru – Náměsíčnou sonátu. „Reakce diváků nebyla jako dřív, už se tolik nesmáli. Krátce poté přišel můj první kolaps v Divadle Semafor. V polovině představení jsem se sesul přímo na scéně. Odvedli mě do šatny, kde mi změřili tlak. Měl jsem asi 60 na 40 a šílenej strach, že umírám,“ vyprávěl herec ve 13. komnatě České televize.

A právě strach ze smrti trápí baviče, který nezapomenutelně zazářil třeba jako František Koudelka v komedii Jáchyme hoď ho do stroje, dodnes. „Snažím se to překonat částečně normálními, částečně přírodními léky, kterých denně spolykám celou hromadu,“ přiznal včera deníku Aha! sám Sobota. A smrt prý čeká každou chvíli. Pro všechny případy už má koupený hrob i vytištěné parte!

Nyní navíc populární komik podléhá ještě mnohem větším depresím než obvykle, protože jeho sestra, která žije ve Francii, bojuje s rakovinou, a v nemocnici je i Luďkova maminka. „Leží po mrtvici na stabilizačním oddělení a její stav se začíná lepšit,“ řekla nám Luďkova manželka Adriana Sobotová. „Takže dnes můžeme v klidu odletět na dovolenou do Egypta, trošku se uklidnit,“ uzavírá Sobotová.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.