Zbavila se opravdu Dáša psa Václava Havla? Jejich kuchařka promluvila! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zbavila se opravdu Dáša psa Václava Havla? Jejich kuchařka promluvila!

Tak to bylo s fenkou Ďulou? Kuchařka Havlových promluvila.
Tak to bylo s fenkou Ďulou? Kuchařka Havlových promluvila. (Koláž Ahaonline.cz)

Dagmar Havlová dneska oslavuje šedesátiny.  Na jednu z několika víkendových oslav pozvala i kuchařku a kamarádku Čirinu, která u Havlů v Dělostřelecké ulici v Praze vařila dva roky.  A právě ona deníku Aha! konečně řekla pravdu o tom, proč se prezident Václav Havel (†75) »zbavil« prvního psa – kníračky Ďuly. Kvůli Dáše to rozhodně nebylo, jak byla kdysi první dáma všemi napadena.

„Naprostý nesmysl,“ říká Čirina, kterou Havlovi často navštěvovali v jejím pražském restaurantu Posezení u Čiriny.  Když Dagmar začala žít s Václavem Havlem, měla boxerku Sugar a prezident kníračku Ďulu, kterou si pořídil ještě s manželkou Olgou. Pak ale Ďula skončila u hospodyně Zdeny.

„Dáša ji vyštípala z domu jenom proto, že byla i Olgy,“ šuškal si tehdy národ. Byl to ale omyl!
Kuchařka  po letech vysvětluje, jak to bylo. „Ďula byla bojovník a Sugar kolikrát pokousala. Prostě ji neměla ráda,“ vysvětluje Čirina. Aby byl u Havlů klid, Ďula měla pelíšek v suterénu, kde žila hospodyně Zdena. „Když se ty dvě fenky neviděly, byl klid. Běda ale, když Václav chtěl vzít Ďulu do Lán a Dáša tam byla s Sugar. To byla vždy rvačka,“ prozrazuje Čirina.

Když Zdena jako hospodyně odcházela, Havlův mluvčí Ladislav Špaček a další přemlouvali prezidenta, ať dá Ďulu jí. „Bylo to velké přemlouvání. Ani Dáše se ten nápad nelíbil. Nakonec jsme je ale přesvědčili,“ vzpomíná Čirina. „Ďula sice umřela, ale pořád se o ní mluví. A paní Zdena si ji tak zamilovala, že si pořídila novou kníračku a dala jí jméno Ďula,“ dodává radostně.





Přečtěte si
artjuchin1
24. 3. 2013 • 17:24

Článek stojí za hovno. Proto doporučuji , aby Dáša psa v klidu sežrala a je pokoj.

vrtajzub
24. 3. 2013 • 15:03

fortin - kroť sa trochu, prečo by mala byť zoofil ? Kto má rád deti je pedofil a kto zvieratá je zoofil ? Ty to máš nejaké popletené dievča.

vrtajzub
24. 3. 2013 • 14:59

už som sa posrala, idem do sprchy.

zamlzena
24. 3. 2013 • 13:50

asi něco jako ta Gottka....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.