Co spojuje Vydru, Rodena a Hybnerovou? Láska ke koním! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Co spojuje Vydru, Rodena a Hybnerovou? Láska ke koním!

Roden se věnuje chovu koní na svém barokním zámku.
Roden se věnuje chovu koní na svém barokním zámku. (Jindřich Starý / Blesk)

Ani tyto osobnosti už si svůj život bez koňského řehtání nedokáží představit. Herec Václav Vydra kvůli svým koníkům dokonce čelí trestnímu oznámení! Herečka Vanda Hybnerová (44) zase neváhala ani minutu, aby za uzdravení svého poníka zaplatila »úctyhodných« 70 000 korun!

Václav Vydra (57), herec

Mezi herci patří bezpochyby k nejznámějším »koňákům«. Jako první přinesl do Česka novou metodu péče o koňská kopyta, podle níž chová jen neokované koně. To je ovšem u nás zákonem zakázané, a tak Vydra čelí dost nepochopitelnému stíhání za týrání svých čtyřnohých miláčků, o které se stará lépe než mnozí o své děti.



Martina Dvořáková (30), modelka

Finalistka Miss České republiky z roku 2004 dokonce jednou přiznala, že koním dává přednost před opačným pohlavím. Martina propadla koňskému kouzlu už ve svých šesti letech, kdy začala rekreačně jezdit. V současnosti má koně vlastního a rozhodně se nevyhýbá ani starosti o něj. Směle se totiž pouští do kydání i hřebelcování.

Petra Minářová (35), modelka

Česká Miss z roku 1996 o koních snila už jako malá holka. K ježdění ji ale nakonec dohnaly důvody mnohem prozaičtější – nesnesitelné bolesti zad. V současnoti je Petra hrdou majitelkou několika koní, které vyměnila za zářivý svět přehlídek a mejdanů.

Karel Roden (50), herec

Kromě hraní má doslova šlechtické záliby. Ve volném čase se věnuje malování a chovu koní na svém barokním zámku nedaleko Příbrami. Jeho bratr Marian je také velkým milovníkem koní a zúčastňuje se různých chovatelských výstav.


Vanda Hybnerová (44), herečka

Pro tuhle herečku je chov koní největší vášní a dobře to ví i její manžel Saša Rašilov, který jí i jednoho koně daroval k devětatřicátým narozeninám. Na statku na Vysočině mají ustájených hned několik koní a poníka Pišona. Za poníkovu uzdravenou nohu, kterou si nešťastně zlomil, Vanda neváhala zaplatit 70 tisíc korun!


Martin Kraus (29), herec

Český Belmondo obývá obrovskou koňskou farmu nedaleko Orlické přehrady. Tam se rodina mladého herce stará o stádo 40 koní! Kraus jezdí do Prahy jen za prací, ale jeho myšlenky jsou na farmě, kam se po natáčení okamžitě vrací a kde si nedávno vybudoval podkrovní byt v námořnickém stylu.





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.