Václav Chaloupek bude znovu točit s medvíďaty! Němci ale chtějí chlupáče přejmenovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Václav Chaloupek bude znovu točit s medvíďaty! Němci ale chtějí chlupáče přejmenovat!

Václav Chaloupek a jeho svěřenci.
Václav Chaloupek a jeho svěřenci. (pro Aha! - Jaroslav Vogeltanz)

Spinkají, baští, křičí, perou se, mazlí a včera jim bylo týdnů – dvě nová medvíďata režiséra a autora oblíbených večerníčků z české přírody Václava Chaloupka (64), který připravuje dva nové televizní projekty. A jako medvědí chůva má pořádně napilno.

„Když mají hlad, začnou naříkat. Než je nakrmím, masíruji jim bříška, aby se vyprázdnila. Pak dostanou mléko. až 6x denně opakuje,“ popisuje Chaloupek. Když se medvíďat ujal, byly jim 4 týdny. Kluk vážil 2,2 kg, holčička 1,7 kg. Dnes mají 5 a otevírají oči a začali slyšet, tendenci si hrát. To za dva tři týdny,“ říká. Asi se budou jmenovat Martin a Agáta,“ prozradil režisér. Méďové se narodili v Žatci 13. ledna, v den, kdy přišli před 13 lety na svět jejich slavní předchůdci Vojta, Matěj a Kuba.

V Česku jako průvodci

Medvídky, až začnou pořádně chodit, čeká role průvodců po krásách Česka. Pro program TV3 České televize chce Chaloupek natočit seriál Méďové na cestách. Vysílat by se mohl na podzim. „Budou za mnou všude chodit. Společně tak divákům ukážeme krásná přírodní a historická místa naší republiky,“ plánuje.

V Německu »vychovateli«

Na medvíďata se těší i jedna německá televize. „Točí se mnou a medvíďaty dva pětidílné hrané poučné dokumenty o medvědech, o tom, jak se o ně starám,“ prozradil Chaloupek. „V Německu to budou Ben a Lili.“

Páni na Točníku

Než se Chaloupek pustil do natáčení, měl podmínku. „Chtěl jsem vědět, co s nimi bude, až dorostou,“ říká. Nové zázemí se pro dvojčata připravuje na hradu Točník. „Zvětší tamní výběh a vybudují nové ubikace na zimu,“ říká Chaloupek. Již tam pořádají akce, z jejichž výtěžku by budoucí domov zařídili. Jedna se uskuteční 18. května. Medvíďata ani režisér na ní nebudou chybět.





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.