Daniela Peštová: Radí jak na násilníky a úchyly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Daniela Peštová: Radí jak na násilníky a úchyly!

Obrana proti chytání za vlasy nebo facce: Obrana proti facce. Daniela současně kryje útok na obličej/facku a přechází do protiútoku úderem do obličeje.
Obrana proti chytání za vlasy nebo facce: Obrana proti facce. Daniela současně kryje útok na obličej/facku a přechází do protiútoku úderem do obličeje. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Daniela Peštová (42) vypadá jako křehká žena, ale umí být i pořádně ostrá! Vrhla se na jeden z nejtvrdších způsobů sebeobrany s názvem Krav Maga. S loknami jako panenka mlátila instruktora hlava nehlava. Nevadily jí ani modřiny, které měla na rukou. Všichni násilníci by se měli mít na pozoru!

Takhle se ubráníte

Radí Jakub Otipka, ředitel a hlavní trenér Krav Maga

1. Obrana proti chytání za vlasy nebo facce

Může se jednat o tahání za vlasy nebo facku. Nemáte šanci to poznat, proto je reakce (řešení) stejná. Je zde přidán i protiútok, který by měl být adekvátní úrovni nebezpečí útoku. Jako protiútok zde může být odstrčení a verbální varování, popř. ve vážných situacích útok na nejcitlivější místa, jako je krk, oči.“

2. Obrana proti chytání za ruku
 „Daniela se uvolňuje z chytání za ruku. Jedná se o měkkou techniku, tzn. když problém není moc nebezpečný, např. opilý otrava na baru, šéf/kolega z práce se vás snaží někam tahat. V této situaci se snažíte, aby vaše reakce byla adekvátní úrovni problému = snažíte se spíš uklidnit agresora. Doporučujeme používat selský rozum – např. na baru mu říct, že musíte na toaletu a vy máte možnost odejít, popř. dojít pro ochranku.“

A jak to vypadá v praxi? Podívejte se do galerie:

Co je Krav Maga?
Je to jeden z nejtvrdších a nejúčinnějších způsobů sebeobrany. Tenhle izraelský bojový systém vznikl na ulici a jeho koncept je postavený na boji bez pravidel. Neklade se důraz na to, jak vysoko člověk kopne, ale jak účinně. Důležitou roli hraje i fyzička. 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.