Jitka Smutná z Cest domů: Nechali ji umřít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jitka Smutná z Cest domů: Nechali ji umřít!

Alois Švehlík v nejdojemnější scéně seriálu. Jitka Smutná vydechla naposledy.
Alois Švehlík v nejdojemnější scéně seriálu. Jitka Smutná vydechla naposledy. (Prima Family)

Jitka Smutná (60) je opravdu smutná. Scénář jí předepsal smrt. Její postava Lídy Bernátové zítra v seriálu Cesty domů podlehne rakovině. „Jitka umírat nechtěla. I kvůli penězům Za dva a půl roku si vydělala skoro milion a teď má utrum,“ prozradil zdroj z televize Prima.

Při pohledu na fotky z natáčení se derou slzy do očí. Zhroucený Bernát v podání Aloise Švehlíka (72) se srdceryvně loučí s milovanou manželkou Lídou, kterou naposled hraje Jitka Smutná. „Neopouštěj mě,“ prosí herec. Jeho prosbě nejde vyhovět. Maminka Bernátová umírá. Na place je ticho jako v kostele. Dojemná scéna dostala všechny. Nejen kolegy a režiséra, ale taky zvukaře, osvětlovače a kostymérku.

Smutek i na place

„Myslím, že po Jitce budou plakat i diváci,“ přiznal Jiří Adamec. „Zahrála svou roli tak, že když nyní ze seriálu odchází, lidé jsou smutní. To je kumšt,“ vysekl režisér herečce poklonu. Jitka je dojatá. Kolegové jí připravili velkolepé loučení mimo kamery. Nechybí květiny, přání, polibky. „Navázala jsem tu přátelství, která jistě přetrvají,“ věří Smutná. „Až ze sebe setřesu Lídu, přijdu kolegy navštívit,“ slíbila herečka. Bude tady po ní prázdné místo. Za dva a půl roku se sžila se svou seriálovou rodinou.

Odešla duše seriálu

„Jitku znám od dob studií na DAMU. Připomíná mi mou vlastní maminku,“ přiznala Petra Horváthová, která hrála její seriálovou dceru. V šoku je i Tereza Kostková (34). „Když jsme viděli ve scénáři, že Jitka odchází, nevěřili jsme. Měli jsme pocit, že je věčná,“ řekla herečka pohnutě. „Znají se i naše rodiny, ona je skvělá do party,“ chválila Kostková kolegyni. Zhasínají světla, ateliér ztichl. Nejdojemnější scéna seriálu je natočená. Zítra zaútočí na diváky. Připravte si kapesníky. To, jak umíral loni v Ordinaci v růžové zahradě Jan Šťastný, je oproti tomu, co vás čeká, slabý odvar.



Přečtěte si
hillaarkaa
7. 3. 2013 • 12:50

To tak neprožívej,teď se něžných slov dočká dosyta na kééérchově

jenka
7. 3. 2013 • 11:07

Tak tohle zazdili. Depresivní scéna o umírající Lídě, která se pro všechny bezmezně obětovala, skončila hloupým hřímáním nafoukaného Bernáta, který nenalézl ani v tak těžkou chvíli pro ni něžná slova. To bylo k pláči, nebo k nakopnutí do zadele toho, kdo nás tím chtěl "bavit".

hillaarkaa
7. 3. 2013 • 09:01

Ale čistou a voňavou,né jako ty s tím svým zahovnilým,syfláckým kaďákem,buzzíku

jiriforman
6. 3. 2013 • 22:50

Spíš velekun.da. Se slepičím mozkem a pìčou jako vrata.

fizi
6. 3. 2013 • 15:16

a ty jsi velepi.čus.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.