Kaiser a Lábus: Indiáni z nás udělali správné chlapy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kaiser a Lábus: Indiáni z nás udělali správné chlapy!

Vlak do Santa Fe
Vlak do Santa Fe (Popron Music)

Dvojice Jiří Lábus a Oldřich Kaiser se tentokrát setkala při netradiční příležitosti. Nekonalo se žádné komediální vystoupení, ale došlo na legendární westernovou literaturu.

Nebyli by to ovšem oni, aby si tvorbu Karla Maye nevyložili po svém. Na CD Vlak do Santa Fe uslyšíme příhody, jak Sam Hawkens přišel o vlasy, jak se Old Shatterhand s Vinnetouem sbratřili nebo jak Vinetou zemřel.

„Natáčení a psaní Vlaku do Santa Fe byla veliká zábava. Společně s Jirkou Lábusem a s Oldou Kaiserem jsme sedávali po divadelní zkoušce u Kaiserů v kuchyni a vymýšleli si, co všechno pan May ve svých knihách zamlčel nebo nevěděl přesně... Já sám jsem bral ono psaní také jako splátku našeho dluhu vůči Indiánům. Viděl jsem totiž na vlastní oči některé jejich rezervace,“ vzpomíná Jan Jiráň.

Lábus se při nahrávání CD, na němž zazní také hlasy Hany Maciuchové a Martina Dejdara, vrátil do dětství.  „Připomněl jsem si známé hrdiny. Rád i po tolika letech na natáčení vzpomínám. Spolupráce s Borisem Rösnerem i dalšími je nezapomenutelná,“ řekl herec o nahrávce z roku 1992, která se dočkala reedice s novým hudebním doprovodem.





Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.