VIP Prostřeno: Patrik Hezucký a jeho thajské kuřecí kari | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

VIP Prostřeno: Patrik Hezucký a jeho thajské kuřecí kari

Patrik Hezucký musí všechno pečlivě ochutnat.
Patrik Hezucký musí všechno pečlivě ochutnat. (FTV Prima)

„V jednoduchosti je síla,“ hlásá Patrik Hezucký a podle toho bude také jeho menu vypadat. Pro své hosty si připravil tři chody. Hostitel nešetří a na předkrm nakoupil dokonce pravý kaviár. A jak strávníci zvládnou pikantní kuřecí kari?

Tartaletky mnoha chutí, které choti přijdou k chuti (Francouzská bageta s oblohou)

 Potřebujete

francouzská bageta na plátky • pomazánkové máslo • máslo • snítky čerstvého kopru • citronová šťáva

Na oblohu:

uzený losos • pravý ruský kaviár • pravá maďarská čabajka

 

Tartaletky mnoha chutí, které choti přijdou k chuti (Francouzská bageta s oblohou)

Postup:

Pomazánkové máslo smícháme s posekaným koprem a trochou citronové šťávy. Pomazánku namažeme na plátky bílého pečiva a obložíme uzeným lososem, kouskem citronu a koprem.

Máslo namažeme na kousky pečiva, nahoru dáme kolečka nakrájené čabajky.

Máslo natřeme na pečivo, nahoru přidáme pravý kaviár.

Bílé břehy se zeleným pekelným mořem a mnoha ostrovy (Thajské kuřecí kari)

Potřebujete

2–3 kuřecí prsa • olej • zelená kari pasta• 1 plechovka kokosového mléka • 1 cuketa • 1 plechovka hrášku • 1 balení zelených fazolových lusků • čerstvá bazalka • rýže • sůl

Bílé břehy se zeleným pekelným mořem a mnoha ostrovy (Thajské kuřecí kari)

Postup:

Na rozpálený olej dáme kari pastu (množství podle požadovaných papriček – stupně ostrosti). Necháme dvě minuty na pánvi a zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, přikryjeme pokličkou a necháme vařit, posléze spíš dusit. Na závěr přidáme zeleninu a koření: nakrájenou cuketu, hrášek, fazolové lusky a bazalku. Jako přílohu podáváme dušenou rýži, ideálně se hodí jasmínová.

Sladký průvan s ovocem (Nepečený piškotový moučník)

 Potřebujete

 kulaté dětské piškoty • 1 tvaroh • 1 zakysaná smetana • moučkový cukr dle chuti • jahodový kompot • čerstvé jahody (maliny, borůvky a ostružiny)

Sladký průvan s ovocem (Nepečený piškotový moučník)

Postup:

Dno dortové formy si vyskládáme dvěma vrstvami piškotů, které mírně zalijeme šťávou z jahodového kompotu. Smícháme si jedno balení tvarohu a jedno balení zakysané smetany s moučkovým cukrem a krém v tenké vrstvě naneseme na zalité piškoty. Dále naskládáme ovoce (mohou to být i okapané jahody z kompotu či banány a kiwi), další vrstvu smetany s tvarohem a další vrstvu piškotů (opět lehce zalijeme šťávou z jahod). Nakonec dáme ještě jednu vrstvu smetany s tvarohem a ozdobíme čerstvým sezonním ovocem. Dáme ztuhnout do lednice aspoň na šest hodin.

Facebook recepty:gallery:false:false:false



Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.