Jan Železný chce dál podnikat! Tomu, že už jednou prodělal kalhoty, se směje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jan Železný chce dál podnikat! Tomu, že už jednou prodělal kalhoty, se směje!

Jan Železný
Jan Železný (Hermina)

Bývalý český oštěpař, který bývá považován za nejlepšího atleta všech dob Jan Železný má nového koníčka. I když se celý svůj profesní život věnoval hodu oštěpem a po skončení kariéry v roce 2006 začal kariéru trenéra, ve svém volném čase propadl dřevostavbám.

Trojnásobný mistr světa a držitel současného světového rekordu v hodu oštěpem z roku 1996, který stále nebyl překonán, svůj koníček dotáhl dokonce tak daleko, že usedl v porotě architektonické soutěže Domy na míru. Vedle Železného, který vnesl do soutěže pohled laika, hodnotila domy například bývalá partnerka Jana Kaplického Eva Jiřičná nebo akademický architekt David Vávra.

A jak se zdá, Železný propadl stavbám ze dřeva úplně „Pan Železný vlastní rekreační středisko, které se nachází u krásného jezera Liptovská mara. Jedná se o komplex rekreačních srubových domů,“ prozradila mluvčí Dukly Ivana Roháčková, podle které se tento projekt Železnému na rozdíl od toho předešlého povedl. „Před lety se pokusil postavit sportovní areál v Mladé Boleslavi. Tehdy přišel o velké peníze,“ prozradila Roháčková. To ale Železného od dalších projektů neodradilo.

„Když už člověk dostane přes hubu, nejlepší je to hned na začátku – aby pak mohl začít znovu. Baťa zbankrotoval třikrát a kde je dneska? Tím však neříkám, že já budu Baťa," myslí si Železný, který je v současné době na soustředění v Africe, a tudíž se samotného veletrhu Dřevostavby 2013, jenž se koná od 21.-24. února, osobně nezúčastní.

Autor:  onl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.