Odhaleno: Tyto české hvězdy nemají maturitu! A Koranteng si ji vymyslel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Odhaleno: Tyto české hvězdy nemají maturitu! A Koranteng si ji vymyslel!

Kdopak nemá maturitu a kdo o ní lhal?
Kdopak nemá maturitu a kdo o ní lhal? (Koláž Ahaonline.cz)

Učit se, učit se, učit se. Tímto Komenského mottem se některé ze slavných osobností nikdy neřídili. Ale ani to, že postrádají zkoušku z dospělosti, v jejich kariéře naštěstí nebylo na obtíž. Vystačili si jen se svým talentem. Překládáme vám třináct úspěšných mužů a žen, kteří se maturitou nemuseli mučit.

Rey Koranteng (38)

Moderátor Televizních novin celé roky kolegům i fanouškům lhal, že má maturitu! Oháněl se s ní od svého nástupu na Novu v roce 1994. Nakonec ale prasklo, že středoškolské vzdělání ukončené maturitou nemá, ve skutečnosti je vyučeným prodavačem.

Simona Krainová (39)

Škola života je jejím nejvyšším dosaženým vzděláním Od čtrnácti let se věnuje modelingu, takže čas na studia opravdu nebyl. Po narození druhého syna snad ani nejde předpokládat, že by se položila do knih a začala se šprtat.

Karel Gott (73)

Kdyby se zpěvákovi podařilo dostat na školu, mohl studovat výtvarné umění. Naštěstí se tak nestalo a z božského Káji se stal elektromontér. Protože ale Gotta bavila hudba, věnoval se jí i během učení. Díky tomu dnes máme sedmatřicetinásobného Slavíka.

Lucie Bílá (46)

Neposlušné tenisky by si jako dámská krejčová zřejmě neušila. Měla štěstí, že si ji všiml producent Petr Hannig a z Hany Zaňákové udělal dnešní hvězdu. Šicí stroj vyměnila za zpěv a dnes je jednou z našich nejoblíbenějších zpěvaček.


David Kraus (32)

Syn Jana Krause se na školu vykašlal kvůli profesorovi Eduardovi Klezlovi. Na Ježkově konzervatoři si nesedli, jednou se pohádali takovým způsobem, že David Kraus na něj poslal inspekci a pak školu raději opustil.

Martina Gavriely (34)

Moderátorka oslňuje svojí krásou, ale se svými vědomostmi je na štíru. Martina Gavriely se jako osmnáctiletá vydala za velkou louži a nestihla si maturitu už nikdy dodělat.

Jan Antonín Duchoslav (47)

Hvězda filmu Sněženky a machři má jenom základku. Z gymnázia ho vyhodili, protože flámy pro něj byly důležitější než studium. Dělal posunovače na dráze, rekvizitáře, prodával ramenní vycpávky a pracoval jako lyžařský instruktor. Dnes se vrátil na televizní obrazovky jako moderátor.


Eliška Bučková (23)

Kvůli modelingu ukončila studium na gymnáziu a přešla na snazší obor kosmetička. Teď je i maturita na střední odborné škole v nedohlednu. „Přiznávám, že je pro mě na prvním místě práce a školu odsouvám na druhou kolej,“ svěřila se Bučková

Michal David (52)

Diskokrál se rozhodl zpívat se skupinou Kroky a na maturitu se vykašlal. Na konzervatoři dostal ultimátum a on si vybral uměleckou dráhu na úkor školy. Jak sám uznává, stejně byl špatným studentem. Takže zvolil dobře…

Tatiana Vilhelmová (34)

V šestnácti letech už debutovala ve filmu, ale studia na Státní konzervatoři v Praze nedokončila. „Tu školu jsem měla ráda, v ročníku byli skvělí kolegové, ale dostávala jsem nabídky na práci a já je nechtěla odmítat. Tak mě těsně před maturitou vyhodili,“vzpomíná.

Zdeněk Srstka (77)

Než se Srstka stal kaskadérem a příležitostným hercem, studoval na elektromechanika. Zároveň se věnoval zápasu a vzpírání. V roce 1960 to dokonce dotáhl na olympiádu.

Tereza Pergnerová (38)

Studovala konzervatoř, kterou ale nedokončila. Někdy kolem roku 1991 začala pracovat jako servírka v kavárně, kde potkala člověka, od kterého dostala nabídku na práci v rádiu Golem. Odtamtud se pak přesunula do České televize, kde moderovala hitparádu MC1.

Aňa Geislerová (36)

Po dokončení základní školy byla Aňa sice přijata na Pražskou konzervatoř na obor herectví, studia však nedokončila. Od čtrnácti let se totiž věnovala modelingu v Miláně. To, že má jen povinnou školní docházku jí však v jejím úsilí nezastaví.




Autor:  tuš,bes

Přečtěte si
hejhej
21. 2. 2013 • 17:17

Když mají talent,tak by top vadit nemělo,ale neměli by se pouštět svými radami do politiky.Kníže taky nemá maturitu,je ministr a chtěl být dokonce prezidentem .Ještě,že jim není.Jeho projev odpovídá jeho vzdělání

petrarka111
20. 2. 2013 • 22:37

Vzdělání je důležité, ale ani vysokoškolský titul není zárukou inteligence či profesionalit. Z jmenovaných např. Michal David dokázal hodně a vypracoval se na vysokou úroveň. Ať už jde o jeho práci, vystupování, chování atd. Naopak u Lucie Bílé mám čím dál větší pocit, že snad vyšla sedm tříd základní školy a rozum se jí v tom věku zastavil... bohužel.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.