Troška odletěl na Slovensko | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Troška odletěl na Slovensko

Zdeněk Troška včera odletěl do Košic, kde bude režírovat operu Faust a Markétka.
Zdeněk Troška včera odletěl do Košic, kde bude režírovat operu Faust a Markétka. (Aha! – Marek Pátek)

PRAHA – Režisér košilatých komedií Slunce, seno... a Kameňáků, odletěl včera na Slovensko. Před polednem nasedl Zdeněk Troška (53) na ruzyňském letišti do letadla směr Košice. Zde má ve Štátném divadle skoro dva měsíce připravovat a režírovat operu Faust a Markétka.

Po loňském velmi úspěšném představení Dvořákovy Rusalky, kterou zrežíroval na stejné scéně, dostal několik dalších nabídek. A tak se vrhl právě na operu Evžena Oněgina.

„Opery miluju a několik jsem jich už dělal. Navíc, zázemí, účinkující, zkrátka všichni jsou v Košickém divadle báječní, a tak jsem neměl sebemenší důvod odmítnout. Skutečně se po loňské zkušenosti v tomto divadle cítím jako doma,“ prozradil deníku Aha! Troška.

Hned jak se ze Slovenska vrátí, vrhne se po hlavě do další práce. Čeká jej totiž snad už konečně natáčení pohádky na motivy dvou pohádek Jana Drdy – Nejkrásnější hádanka. „Předloni ani loni jsem nesehnal peníze na natáčení, a když už se pak zase televize Nova rozhodla ji zafinancovat, byl už skoro podzim, a já chtěl dělat letní pohádku, takže to teď snad do třetice vyjde,“ doufá režisér.

Ten se navíc také rozhodl, že původní lokality na Chodsku, Domažlicku a Plzeňsku změní a příběh by rád natočil převážně v jižních Čechách, kde se narodil a kde i žije. „Točit bychom měli zase u Bavorova, v místech, kde jsme točili i Princeznu ze mlejna a na dalších krásných místech. Otázkou ještě je pár detailů, až se vrátím, budeme vybírat hrad. Jednou z variant je Helfenburk u Bavorova, nebo Karlův hrádek na českobudějovicku,“ prozradil Zdeněk Troška. Jednu z hlavních rolí by si měla zahrát Taťjána Medvecká, která by měla ztvárnit královnu. Natáčet by se mělo od června, a pokud vše dobře půjde, chtěl by se Troška na podzim vrhnout ještě na jeden film. „Jde o komedii, ale název, zatím neprozradím, vše je ještě ve hvězdách. Slunce seno..., ani Kameňák to ale rozhodně nebudou,“ dodal tajemně režisér.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.