Zdeněk Troška představil Babovřesky: Žilková brala všechno, co bylo zadarmo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zdeněk Troška představil Babovřesky: Žilková brala všechno, co bylo zadarmo!

Zdeněk Troška s Veronikou Žilkovou a její dcerou Kordulkou
Zdeněk Troška s Veronikou Žilkovou a její dcerou Kordulkou (Roman SOuček)

Není snad nikdo, kdo by neznal komedie »Slunce, seno, ...«, v nichž Zdeněk Troška (59) tak bravurně vystihl nejen vesnické drbny, ale hlavně typickou českou náturu. O to samé se nyní pokouší v Babovřeskách, které včera měly slavnostní premiéru. Tu si nejvíce užila Veronika Žilková (51), která si dopřála několik piv a domů si odnesla dvě lahve "partnerského" vína.

Jelikož většina herců ze »Slunce, sena, ...« již nežije, musel Troška vsadit na nové tváře. K Pavlu Kikinčukovi (53), který tenkrát ztvárnil Šimona Pláničku, tak přibral například Lucii Vondráčkovou (32), Veroniku Žilkovou anebo Janu Synkovou (68). Ta je všem známá jako magistra Kudláková z filmu »Byl jednou jeden polda« a Troška doufá, že právě ona bude tou, které se podaří navázat na slávu drbny Kelišové. Troška vsadil na vtipné zápletky plné omylů a aby si úspěch pojistil, přijdou si na své i škodolibí diváci. Můžou se totiž těšit i na pořádné kopance do rozkroku!


Režisér Troška: Lidé se smějí až do konce

Myslíte, že Babovřesky naváží na úspěch trilogie Slunce, seno?

„Pevně doufám, že se nám to podaří. Na všech patnácti předpremiérových promítáních se lidé smáli od začátku do konce, tak věřím, že se nám to povedlo.“

Bude ve filmu nějaká hláška, která zlidoví jako ty ze Slunce, sena?

„To si tak narychlo nevzpomenu, ještě si to u mě nesedlo. Ale báby pijí vždy před mší likér na vzbuzení lítosti a říkají mu »Uršulum protišakalum«, tak třeba zlidoví ten.“

Kdo z herců vás svým výkonem nejvíc překvapil, ne-li šokoval?

„Určitě Jana Synková, skvělá herečka z pražské Ypsilonky, která bravurně ztvárnila vesnickou drbnu. Asi to má trochu v sobě.“ (smích)

Na co jste ve filmu nejvíc pyšný? Co se vám nejvíc povedlo?

„Že se nám podařilo dát dohromady výborný tým herců a i lidí za kamerou. A jsem rád, že ta pohoda a sranda, která byla při natáčení, funguje i na plátně.“



Přečtěte si
illis
18. 2. 2013 • 00:22

Řekla bych, že Žilková je větší komédie než Jiřina Bohdalová, nepamatuji se, že ta by Simonu neustále někam tahala. Žilková vodí všude svoje dítka, od Korduly přes Vincka, Cyrila až po Agátu. Nebude to dlouho trvat a účastníkem rautů bude i Kryšpínek .

ddiabolka
15. 2. 2013 • 10:48

ty ubožáky,kteří kritizují vše a každého,jen aby ukojili své mindráky.Já takovou komedii vítám protože zasmát se je dnes to jediné jak být nad věcí.Určitě to bude lepší humor než např.věci natáčené v kooprodukci s ČT za naše prachy viz.noví Černí baroni.To je žumpa bez vtipu,založená jen na blbosti režiséra a snaze kopírovat něco na co nemá.

nanela
14. 2. 2013 • 23:26

ale z ukázek mě to připomíná kameňáky a ne slunce seno je to takový umělý nevidím tam ten pravý lidový humor a Žilková mě taky nepřipadá dobrá volba

herecka
14. 2. 2013 • 22:44

Přesně tak.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.