Aneta je železná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Aneta je železná!

Aneta Langerová se letos stala již podruhé Českou slavicí a příští měsíc dostane Železnou Českou 12 a Zlatou Českou 12.
Aneta Langerová se letos stala již podruhé Českou slavicí a příští měsíc dostane Železnou Českou 12 a Zlatou Českou 12. (Aha! – Martin Pekárek)

PRAHA – Prestižní hitparáda Českého rozhlasu 1 Radiožurnálu Česká 12 s moderátorem Martinem Hrdinkou (40) už zná své celoroční vítěze! Jak včera večer Hrdinka oznámil Železnou Českou 12 získala Aneta Langerová (20) za píseň Voda živá.

Platinové ocenění dostali Vláďa Hron a David Uličník a na Zlaté České 12 se může v únoru těšit dvanáct našich interpretů. Mezi nimi je i zpívající herečka Marcela Kyselová (40), jejíž píseň Ztrácím Tě vyšla na albu iHist2U, jehož mediálním partnerem je právě deník Aha!

Železnou Českou 12 za nejdelší pobyt v kalendářním roce 2006 v hitparádě získala Aneta Langerová, která se držela v České 12 neuvěřitelných osmačtyřicet týdnů. Platinovou Českou 12 za dvanáct vítězství v roce 2006 získali dva interpreti – Vláďa Hron s písní Romeo pod balkonem a David Uličník ze skupiny 4TET Jiřího Korna za song Marie Milá.

Zlatou Českou 12 získá dvanáct interpretů a mezi nimi je i Marcela Kyselová, jejíž boj o miminko jsme od začátku vydávání deníku Aha! sledovali v naší reality show Zrození života. Na Silvestra ráno Marcela porodila holčičku Monu Susu a chlapečka Walida. Loňský rok byl pro ni tedy neuvěřitelně úspěšný po všech stránkách. Jako herečka si zahrála v »nováckých« seriálech Ulice a Ordinace v růžové zahradě a jako zpěvačka bodovala osmnáct týdnů v České 12. Marcela hitparádu dokonce několikrát vyhrála a nakonec získala její píseň Ztrácím Tě páté místo v celoročním pořadí hitparády, a dostane tak nejen Zlatou Českou 12, ale bude i zařazena na výběrové album, které z této hitparády v únoru vyjde. „Jsem moc šťastná a mám z toho všeho velkou radost. Doufám, že mi děti v únoru dovolí, abych mohla přijít na křest alba České 12 a převzít cenu osobně,“ řekla včera deníku Aha! Marcela Kyselová.

V loňském roce bylo v České 12 představeno 154 nových českých písní. „To je fantastické,“ usmívá se moderátor Martin Hrdinka s tím, že se v hitparádě objevují nejen nová jména, ale bodují v ní i zavedené hvězdy. Ale třeba Lucie Bílá, Karel Gott, Lucie Vondráčková, Divokej Bill, Marie Rottrová nebo Dan Bárta se v loňském roce mezi oceněné nedostali... Po včerejší rekapitulaci loňského roku se v úterý 9. ledna od 22 hodin v České 12 představí dvanáct nejhranějších písní Rádiožurnálu z prosince a Česká 12 pro rok 2007 se rozjede naplno.

3.1.2007

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.