Jiřina Jirásková (†81): Stále hraje v divadle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jiřina Jirásková (†81): Stále hraje v divadle!

Jiřina Jirásková
Jiřina Jirásková (Aha! - Zbyněk Pecák)

Divadlo na Vinohradech zažilo neobvyklou situaci. Fanoušci v lednu zesnulé herečky Jiřiny Jiráskové (†81) protestovali proti tomu, aby vedení prestižní scény sundalo její fotografii z internetového seznamu souboru stálých herců. Což se obvykle po odchodu umělce do hereckého nebe děje. Jiřina Jirásková ale na seznamu zůstane! Rozhodl o tom ředitel divadla Tomáš Töpfer (62).

Příznivci legendární herečky Töpfera (62) doslova bombardovali: „Nesundávejte paní Jiřinu Jiráskovou ze seznamu souboru. Nemůžete například zřídit záložku: Hráli u nás až do konce?“ napsala řediteli fanynka Monika Rendlová. „Díky za dobrý nápad. Ostatně ve foyeru visí celá řada fotografií herců, kteří byli členy našeho divadla, “ odpověděl jí Töpfer a Jiráskovou pak skutečně na internetovém seznamu souboru nechal. Její fotografie je v řadě např. s nemocnou Janou Hlaváčovou (74), která momentálně na Vinohradech vystupuje v závěru představení »To byla moje písnička!«


Sílu jména Jiřina Jirásková si ředitel Töpfer moc dobře uvědomuje. „Jiřinka má v prvním patře krásnou výstavu fotografií, kterou instalovalo naše propagační oddělení,“ láká fanoušky Töpfer. Ten si je evidentně vědom nesmyslného kroku, který udělal v den posledního rozloučení s Jiráskovou v Divadle na Vinohradech. Tehdy po dvou hodinách veřejnosti zpřístupněné hlediště nechal uzavřít jen pro Jiřinčiny kolegy a divadlo zůstalo poloprázdné.

Facebook:gallery:false:false:false




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.