Václav Vydra porušil zákon: Skončí ve vězení? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Václav Vydra porušil zákon: Skončí ve vězení?

Václav Vydra má potíže
Václav Vydra má potíže (Dalibor Puchta / Aha)

Herci Václavu Vydrovi (57) se jeho láska ke koňům vymstila. Kvůli svérázným postupům při jejich chovu mu teď hrozí, že půjde za mříže…

Kůň není pro herce dopravním prostředkem ani tažnou silou, ale partnerem, proto své svěřence zbavil podkov a snaží se jim vytvořit podmínky, jaké by měli ve volné přírodě. O jejich kopyta tak pečuje sám a to je od letošního roku považováno za porušení zákona. Václav Vydra tak vyčkává, kdy bude muset své metody obhajovat před soudem.



„Pokud dám koni dostatek volnosti  pohybu, vhodnou stravu a důslednou úpravu kopyt, tak budu mít zdravého koně, který potřebuje veterináře jen minimálně. Nepotřebuje podkovy, deky, bandáže, udidla… a to je byznys ve kterém jde o peníze,“ postěžoval si Václav Vydra magazínu Instinkt. Podle nového zákona se teď ale člověk, který není státem akreditovaný, zásahem do koňských kopyt dopouští týrání zvířat.   

Vydra už čelil jednomu trestnímu oznámení, ale veterinární kontrola na jeho chovu žádné nedostatky nenašla. Herci, kterého diváci milují z divadla i televizní obrazovky, teď hrozí dokonce i vězení, ale bere to s nadsázkou. „Herců je dnes víc, než kdysi bývalo koní,“ říká hlas Prostřena.





Autor:  cam

Přečtěte si
terchovec
8. 3. 2013 • 15:21

Mali by zavrieť toho, čo takúto hlúposť pustil do sveta, ale na psychiatriu. Som strašne zvedavý, kto podkúval kopytá koňom žijúcim volne v prírode. O kopytá sa samozrejme treba starať, ale to závisí od využitia. Ak je kôň v ťažbe, alebo behá po skalnatých povrchoch, je samozrejme dobré, ak sú podkuté, nehrozí im totiž prasknutie a vyradenie z práce na dlhé týždne.Myslel som si, že takýchto hlupákov máme iba u nás na Slovensku, ale ako vidím, ani v Česku nezaostávate. Na to platí Štrosmajerova orig, veta. Kdyby hloupost nadnášela, tak by tý tzv. ochrancovia zvierat lietali ako holuby

ivuska1
6. 2. 2013 • 13:54

bluedream musim s tebou souhlasit. Dokument jsem videla a je fakt , ze na me pusobil tak , ze jde o velmi bolestivy zakrok pro kone. Vim , ze Vydra ma rad kone a objetuje jim vse. Mel by ale zrejme prehodnotit postoj k teto teorii, protoze konum ocividne pusobi bolest a to je TYRANI.

ivuska1
5. 2. 2013 • 11:47

zrejme dle tveho nazoru nejsem blba jenom ja ale veterinarni kontrola ( profesionalove - specialne pro tebe ) , ktera tam zadne nedostatky nenesla

ivoadler
4. 2. 2013 • 20:19

Až na to, že v Prostřeno se chová jako debil. Už by měli jít do prddele.

ivoadler
4. 2. 2013 • 20:15

Ivuško, ty jsi blbá kráva. Jednání člověka se neposuzuje podle jeho úmyslů, ale podle výsledků. Jestliže následkem jeho "odborné" péče koně kulhají, pak je to týrání zvířat a žádné kecy nepomohou.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.