Jan Kraus: Show s bratrem Ivanem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jan Kraus: Show s bratrem Ivanem!

Ivan Kraus
Ivan Kraus (Fonia)

Bratři Krausové se už počtvrté sejdou na jevišti pražského divadla Viola a načtou na CD humorné příběhy a legendy z rodinného kruhu. Bude se číst 7 kapitol tentokrát z knížky Rodinný sjezd.

Herec a moderátor Jan Kraus a spisovatel Ivan Kraus interpretují příběhy, jejichž aktéry byli oni sami. Během představení tedy není nouze ani o glosování některých událostí.

Atmosféru veřejné nahrávky popisuje Ivan Kraus: „V divadle Viole zažívám vždycky příjemnou atmosféru. Před rokem 68, kdy jsme tam s Jiřím Sýkorou vystupovali se satirickým pořadem Vnitřní Čech i po mém návratu do republiky kdy jsem ve Viole už po několikáté s bratrem Janem, který mi tu v Čechách, mezitím co jsem se toulal po světě, vyrostl. Ve veřejných nahrávkách tu čteme vždy několik kapitol z mých knížek. Tentokrát se sejdeme už počtvrté a podělíme se o historiky z mé knihy Rodinný sjezd.“



V příbězích se setkáme se známými postavami rodičů a sourozenců při prolínání tragických a komických momentů.

Na závěr se z natáčení vybaví Ivanu Krausovi následující nečekaný zážitek:
„Při prvním nahrávacím večeru, kterého se mohli zúčastnit ještě i naši rodiče, jsem si chtěl na jevišti vzít na posilněnou vitamín. Když jsem se marně pokoušel otevřít víčko tuby, ozvala se najednou z první řady maminka: „Nezvedat, odšroubovat!!“

Veselé příběhy velké a velmi originální rodiny Krausovy interpretují oba sourozenci na úspěšných nahrávkách Číslo do nebe, To na Tobě doschne, Udělej mi tichoučko.

 

Veřejná nahrávka CD se uskuteční v pondělí 4.2. od 20:00.
Vstupenky jsou v prodeji v pokladně divadla Viola. (Národní třída 7, Praha 1). Rodinný sjezd na CD vyjde v září u vydavatelství FONIA.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.