Nepoučitelný Jakubisko: Zlomí mu vaz další velkofilm? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nepoučitelný Jakubisko: Zlomí mu vaz další velkofilm?

Deana Jakubisková s manželem, režisérem Jurajem Jakubiskem.
Deana Jakubisková s manželem, režisérem Jurajem Jakubiskem. (Aha! – Martin Přibyl)

Ještě před rokem režisér Juraj Jakubisko (74) bojoval o život, ale po transplantaci srdce chytil druhý dech. Jeho plány jsou doslova velkolepé, ale vzbuzují rozpaky.

Deana Horváthová, Jakubiskova manželka a producentka v jedné osobě, věří, že režisér ještě natočí svůj nejlepší film, a je pro to ochotná udělat vše. Jeho Slovanská epopej by měla být dokonce nejdražším filmem v historii nejen slovenské, ale i české kinematografie.



Jakubisko už za sebou jeden megalomanský projekt má. Historický spektákl Bathory sice po opakovaných odkladech způsobených nedostatkem peněz natočil, ale s manželkou na něm rozhodně nezbohatli. Film vyšel na 300 milionů korun, ale ani divácký úspěch v Česku a na Slovensku na pokrytí nákladů nestačil. V zahraničí po filmu, který byl natočený v angličtině, neštěkl ani pes a Jakubiskovým způsobil dluhy, kvůli nimž jim údajně hrozila i exekuce.

 Juraj Jakubisko je však připraven znovu natáčet a už si dokonce vybral i lokaci. „Dvacet kilometrů od Spiše směrem na polskou stranu jsme našel krásné místo, takovou přírodní, vypadá divoce,“ řekl o svých plánech režisér na TV Joj.





Přečtěte si
angelove
10. 9. 2013 • 23:27

debilové blbí, jste plný zášti a neumíte vidět život reálně. Až vám někdo vběhne pod kola, budete mít zase své jiné pohledy... - že nerozumíte umění? - to je vaše chudost a prostota - dobře vám tak!

eulenspiegel
22. 7. 2013 • 06:25

ale keby to bola slovenska epopej , tak by sa mu vratili aspon naklady

andrea68
27. 1. 2013 • 17:31

a tak se musí pro to něco dělat, že?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.