Simona Chytrová, manželka Víta Olmera: Přiznala anorexii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Simona Chytrová, manželka Víta Olmera: Přiznala anorexii!

O režisérovu životosprávu se stará jeho manželka Simona Chytrová.
O režisérovu životosprávu se stará jeho manželka Simona Chytrová. (Aha! – Jaroslav Benda, ČT)

Herečka Simona Chytrová (50) se dnes představí v kuchařské show VIP Prostřeno. Přitom před lety bojovala o život, a právě kvůli jídlu! Ve čtrnácti letech totiž trpěla mentální anorexií. Její psychika byla natolik rozhozená, že musela vyhledat pomoc psychiatra.

Jako malá se Chytrová věnovala gymnastice. Přes odpor své matky, která by z ní raději měla právničku, trávila veškerý volný čas v tělocvičně. V deseti letech dokonce odešla od rodičů do Prahy do střediska vrcholového sportu. Kromě podvrtnuté páteře ji ale trápila jiná věc.

„Byla to samá dieta. Každé kilo navíc bylototiž znát. Dost jsme trpěli hladem,“ přiznává herečka po letech soužení. Kvůli nedostatku jídla u ní začala vážná nemoc. V sedmdesátých letech téměř neznámá mentální anorexie. Bývalá mistryně republiky ve sportovní gymnastice musela se sportem skončit.


„Byla jsem tak slabá, že když jsem přišla domů, nebyla jsem schopná se ani svléknout. Táta mě z procházek musel zpátky domů nosit v náručí,“ svěřila se Chytrová ve 13. komnatě České televize. V patnácti letech vážila pouhých 36 kilo. Pomoc našla až v léčebně v České Lípě. S gymnastikou byl definitivní konec a Simona musela od základu změnit svůj život. Dnes už manželka režiséra Víta Olmera odpor k jídlu nemá.


„Všichni si mysleli, že vařit neumím,“ řekla Aha! Chytrová. „Začínala jsem u míchaných vajíček, ale přišla rodina a musela jsem se naučit vařit,“ přiznává. „Ale držím se zásady Pavla Landovského, že vaření je o tom, že člověk nikdy nesmí otevřít kuchařku,“ tvrdí herečka.




Přečtěte si
balvan7
26. 1. 2013 • 10:57

a vyhaslá.

pelagie
25. 1. 2013 • 15:08

maskarpone

pelagie
25. 1. 2013 • 15:08

žádné pořádné vaření , byl to samý studený předkrm a jedna ryba ,a pak markarpone , tak jaképak vaření .... a možná , že si to nechala i přivézt z restaurace , když si zapůjčila i byt ......

jity
25. 1. 2013 • 13:10

vyhrál ten zájezd, včera jsem to neviděla.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.