Otvírá se závěť Jiřiny Jiráskové: Očekává se tvrdá bitva o vilu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Otvírá se závěť Jiřiny Jiráskové: Očekává se tvrdá bitva o vilu!

Kdo se nakonec stane vlastníkem celé vily? Situace je složitá.
Kdo se nakonec stane vlastníkem celé vily? Situace je složitá. (Koláž Ahaonline.cz)

Herečka Jiřina Jirásková (†81) o víkendu konečně našla klid na malenickém hřbitově a může odpočívat věčným spánkem. Klid ale nebudou teď mít notář, Zdeněk Podskalský ml. (55) a rodina pečovatelky Jiráskové Jany Svítivé (57). Na řadu přijde to nejdůležitější, otevření závěti. Právě ona určí, komu připadne polovina malenické vily! A Deník Aha! to ví!

Byť zněla „dohoda“ Jiráskové a mladého Podskalského jasně, že po smrti připadne i druhá polovina jemu, proto, aby dům zůstal zachován v rodině, nakonec bude muset Podskalský mladší s největší pravděpodobností od „univerzální“ dědičky Jany Svítivé podíl odkoupit.

To může být částka až okolo dvou milionů korun!


„Závěť je jasná, půlka je Zdeňka Podskalského, ale půlka Jany a buď se jí musí Jana zříct, což by byla hloupá, kdyby dělala, za to, jak se skvěle o Jiřinu starala a fakt to s ní někdy měla hodně těžké, nebo si jí bude muset on odkoupit. A on ji určitě bude chtít,“ svěřil nám tajemství člen rodiny z příbuzenstva Jany Svítivé.

Co bude Podskalský s vilou dělat?

Jednou z možností je,že by ji prodal. Známý rodiny ale tvrdí, že by chtěl syn slavného režiséra Zdeňka Podskalského v Malenicích zakořenit.


„Moje žena je původem Jihočeška a asi by chtěla, abychom tu žili i s dětmi, tak uvidíme. Malenice jsou opravdu malebné a vilu Marie postavili moji předkové, rád bych zachoval i nadále, aby zůstala v rodině,“ prozradil syn režiséra Podskalského Zdeněk ml.

Vše bude nyní předmětem dědického řízení

Chybu v otázce majetku udělal už jeho otec režisér Zdeněk Podskalský. Aby zabránil spekulacím a pozdějším dohadům, měl odkázat celou vilu synovi a Jiráskové, jako své partnerce, s kterou ale trvale nežil, měl věcným břemene zajistit doživotní užívání vily. Tím by nebyla předmětem dědictví po zemřelé herčce a dědicové by se vyhnuli i vysokých dědických poplatků.




Přečtěte si
verona010
30. 1. 2013 • 10:26

pan Podskalský ml. neměl dovolit aby Jirásková byla pohřbena do rodinné hrobky. Tam opravdu nepatří. Není to jeho rodina. Jen občas spala s jeho tátou.

hillaarkaa
24. 1. 2013 • 08:59

Do péérdele trtkačovej hovínky1111

jesterka01
23. 1. 2013 • 15:23

Ono toho bylo psáno.. a dost toho taky psáno nebylo. Fakt, že za hrob zaplatila nájem, nic nemění na tom, že v něm neleží její rodina. Takže i pokud měla právní nárok, o tom morálním by se dalo diskutovat. Ale to už je teď stejně jedno

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.