Michaela Hofbauera (†49) z Lucie, postrach ulice zradily plíce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Michaela Hofbauera (†49) z Lucie, postrach ulice zradily plíce!

Michael Hofbauer v Ulici
Michael Hofbauer v Ulici (TV Nova)

Herec a bývalá dětská hvězda Michael Hofbauer (†49) prohrál svůj boj s rakovinou. Zákeřná nemoc ho trápila od roku 2006 a dokonce kvůli ní přišel o část tváře. Nezachránilo ho ani pět operací…

Smrt je neúprosná a i když byl Michal, kterého proslavila role Osvalda z filmu Lucie postrach ulice, statečný bojovník, nakonec ho zradily plíce. „Tatínek umřel ve čtvrtek, ale bojoval do poslední chvíle. Byl dlouho nemocný, to všichni vědí. Zemřel, protože mu selhaly plíce, to byl největší problém. Měl oslabenou imunitu, jeho tělo ten boj už nezvládlo,“ řekla Aha! Hofbauerova dcera Barbora.


Ve čtyřiceti letech mu zduřel krk. Nádor jej celý obrostl a lékaři mu dokonce museli odstranit i část čelisti. Celkově herec podstoupil pět operací a přes čtyřicet ozařování. „Přišel jsem o sliny i o chuť,“ prozradil před časem Hofbauer. Byl však statečný a bojoval ze všech sil.

„Je pravda, že někdy mám slabou chvilku. Pobrečím si a pak se na to snažím nemyslet. Život jde dál,“ říkal ještě několik týdnů před smrtí. Bude chybět nejen svým kolegům ze seriálu Ulice, kde ztvárnil malou roli Rockyho, ale i lékařům, kteří o něho pečovali. „Byl vzorný pacient a velice pozitivní. Bohužel, osud to chtěl jinak,“ řekl chirurg David Tomášek.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.