Smutné loučení s Jiráskovou: Divadlo zelo prázdnotou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Smutné loučení s Jiráskovou: Divadlo zelo prázdnotou!

Proč nikdo nedorazil?
Proč nikdo nedorazil? (koláž Ahaonline.cz)

Pražské Divadlo na Vinohradech se stalo místem posledního rozloučení s herečkou Jiřinou Jiráskovou (†81). Pohled do jeho jevišti však byl velmi smutný – převažovala prázdná místa.

Poslední rozloučení si nenechala ujít Dagmar Havlová, Gabriela Vránová, Daniela Kolářová, Petr Rychlý, či Pavel Batěk. Všichni však mají ve vinohradském divadle angažmá, a tak pro ně byl pietní akt nepsanou povinností.

Vedení divadla ale nejspíš očekávalo podstatně větší účast hereckých kolegů, proto na loučení nevpustilo veřejnost, která se s herečkou loučila v dopoledních hodinách. Na vystoupení, při němž zazněly smuteční projevy, tak měli přistup jen VIP hosté, ale ti divadlo zdaleka nezaplnili.

Důvodem nejspíš je, že herečka neměla jen obdivovatele, ale také spoustu nepřátel. K nim patřil i Radoslav Brzobohatý, za něhož boj s Jiráskovou po jeho smrti převzala jeho žena Hana Gregorová.



Nejemotivnějším okamžikem byl proslov Jiřiny Bohdalové, kterou s Jiráskovou spojuje dlouholeté přátelství. „Loučím se s kolegyní, se kterou jsme prožila podstatnou část svého života. Jiřina Jirásková byla po víc e než 50 let nejen kolegyní, ale také kamarádkou. Nic náš celoživotní vztah nezničilo. Spojovala nás podobná dávka energie a podobný úhel pohledu na svět. Byla to ženská s mužským přehledem a rozhledem, vražedným vtipem a ironií, která mě odzbrojovala, Jířo, díky za všechno. Byla jsi jednou z nejlepších ženských mého života,“ řekla s třesoucím se hlasem Bohdalová.





Přečtěte si
vrtajzub
17. 1. 2013 • 18:11

majolka - hanbi sa !!!!!!!!!!!!!!!!!!

vrtajzub
17. 1. 2013 • 18:10

majolka, majolka, pokúšaš osud, si ako vretenica jedovatá.

kinki
13. 1. 2013 • 18:51

majolka 232 si zrela na psychiatriu. Daj sa liecit,kym nie je neskoro.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.