Pohřeb cirkusáka Františka Berouska (†62): Příbuzní věří... Jednoho dne se vrátí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohřeb cirkusáka Františka Berouska (†62): Příbuzní věří... Jednoho dne se vrátí!

Příbuzní a přátelé ukládají rakev do rodinné hrobky.
Příbuzní a přátelé ukládají rakev do rodinné hrobky. (Foto Aha! – Dan Černovký)

Smuteční náladu včera prožívala široká cirkusová rodina Berousků, známá například tím, že její členové vycvičili medvědy do úspěšného filmu Šest medvědů s Cibulkou. Loučila se s jedním ze svých členů, artistou Františkem Berouskem (†62). Lidé, kteří obvykle rozdávají smích, se halili do smutku na pražských Olšanských hřbitovech. Přestože zesnulý žil jen se setrou a vlastní rodinu neměl, dorazilo mu dát sbohem na 150 lidí.

Smuteční hosté malou kapličku zaplnili tak, že někteří truchlící museli čekat v chladném, deštivém počasí před vchodem. Poslední vzpomínky mu věnovali během písně Věry Špinarové »Jednoho dne se vrátíš«. Na to se za umělcem naposled zatáhla opona. Ze svatostánku poté Berouska doprovodili za zvuků dechové kapely na místo posledního odpočinku.


Po spuštění dřevěné rakve hosté jednotlivě přicházeli, aby věnovali květinu, nebo třeba jen poděkovali. „Dříve vystupoval v artistické společnosti, se kterou procestoval mnoho zemí. Když se vrátil domů, založil s bratrem a sestrou artistickou show, kterou předváděli ve Zbraslavi,“ vysvětlil blízký příbuzný z cirkusového rodu Ludvík Berousek, že František nestrávil celý život jen v cirkuse. „Měl podlomené zdraví. Lékaři mu doporučovali klid, ale on přesto ještě vystupoval. Nakonec ale přestal. Dožil pak po boku své sestry,“ dodal Ludvík Berousek.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.