Hana Zagorová: Podivný kšeft s hrobem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hana Zagorová: Podivný kšeft s hrobem!

Hana Zagorová odmítá, že by hrob koupila pro sebe a svého manžela.
Hana Zagorová odmítá, že by hrob koupila pro sebe a svého manžela. (Aha! – Martin Hykl)

Zpěvačka Hana Zagorová (66) je v šoku! Prasklo totiž, že si koupila hrob na pražském Vyšehradě, kde odpočívají čeští velikáni. Podle serveru lidovky.cz se tak stalo v rámci podloudného kupčení s hroby.

Hroby na vyšehradském hřbitově nejsou běžně k mání. Bývalý šéf Správy pražských hřbitovů Bedřich Bedrlík ještě letos na jaře tvrdil, že místo na Vyšehradě nikdo nesežene ani za miliardu. Ve skutečnosti s nimi zřejmě jeho ústav tajně kšeftoval ve velkém. Hroby se prý za Bedrlíka prodávaly na příkaz z magistrátu. Údajně je pod cenou kupovali spekulanti, mimo jiné jsou zmiňováni manželé Lukáš a Jana Kockovi. Právě oni prodali hrob profesora Karlovy univerzity Filipa Počty (zemřel v roce 1924), který se nachází na jednom z nejprestižnějších míst Vyšehradu, Zagorové.

„Nic špatného jsem neudělala. Koupila jsem tu hrobku před rokem pro rodiče, jejichž urny jsem převezla do Prahy z chalupy na Kokořínsku. Mám je teď blízko sebe. To, že bych hrob kupovala pro sebe nebo manžela, odmítám,“ řekla včera k celé záležitosti Zagorová. Mezi dalšími, kdo pietní místa od překupníků za ceny od 30 000 do 300 000 korun koupil, je třeba bývalý člen představenstva fotbalové Slavie Tomáš Rosen.


Za koupi hrobu Zagorové zřejmě nic nehrozí. Nynější šéf Správy pražských hřbitovů už ale další kupčení s pietními místy, jejichž skutečná hodnota je nesrovnatelně vyšší než ta překupnická, zarazil.



Autor:  lbp

Přečtěte si
Dianthos
2. 9. 2022 • 17:01

Otřesné. Kosti starého profesora vykopat, pohodit na skládku, vyměnit náhrobek a mít hrobeček mezi nejslavnějšími, na Vyšehradě.
To chce silný žaludek. Kosti starého pána neměly ani sto let, aby mohly v klidu odpočívat ve svém hrobě.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.