Obviněný syn manžela Heleny Vondráčkové: Hrozí mu 10 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Obviněný syn manžela Heleny Vondráčkové: Hrozí mu 10 let!

Antonína Michala čekají další výslechy na policii a vyšetřování.
Antonína Michala čekají další výslechy na policii a vyšetřování. (Reprofoto TV Prima, koláž Ahaonline.cz)

Policisté jsou v šoku! Soud pustil syna manžela zpěvačky Heleny Vondráčkové (65) Antonína Michal (27) na svobodu, i přesto, že je podezřelý z účastni na jednom z největších daňových úniků v historii Česka. Podle vyšetřovatelů měl státní pokladnu se společníky připravit o 1,25 miliardy korun na daních! Začali proto dál shromažďovat důkazy a všem osmi původně obviněným vzkazují: »Dostaneme vás zpátky za mříže!«

„Dali jsme podnět státní zástupkyni, která vazbu skutečně navrhla. Soud ji však nenařídil,“ potvrdil Aha! policejní mluvčí Jaroslav Ibehej s tím, že vyšetřování všech osmi mužů probíhá na svobodě.

O tom, že Michal a dalších sedm lidí bude běhat na svobodě, rozhodoval soud v sobotu více než pět hodin. Jeho verdikt poslouchal mladík ještě v poutech, které mu policisté nasadili ve čtvrtek, od soudu už ale odcházel s volnýma rukama. A kromě želízek zřejmě přišel i o řeč. „Nebudu se k tomu vyjadřovat,“ odpověděl suše na dotaz televize Prima.„Odpoví vám můj právní zástupce.“Pokud se prokáže, že se na více než miliardovém kšeftu podílel, hrozí mu vězení od pěti do deseti let.

Co měl provést

Protikorupční policie zadržela 11 lidí (včetně Michala). Osm obvinili z krácení daní. Michal podle TV Prima prý společně s dalšími sedmi muži nakupoval v Rakousku a Německu pohonné hmoty bez DPH. Natural a naftu pak prodávali v Česku, kde měli daň odvádět. To ale podle policie neudělali, a měli si přijít na pořádný balík.


Manžel Vondráčkové Martin Michal: Za synem stojím!

Manžel Heleny Vondráčkové (65) Martin Michal (52) poskytl Nedělnímu Aha! exkluzivně rozhovor, kde řekl: „Teď si vůbec netroufám hodnotit, jestli něco udělal nebo neudělal. Protože, bohužel, ty informace nemám zatím podrobné.“ A co na to zpěvačka? „Já vám k tomu nemohu nic říci, můj muž a jeho syn vyčkávají na informace,“ řekla.

Sebrali šest sporťáků

Při domovních prohlídkách policisté zajistili 6 luxusních aut, např. ferrari, ale také směnky v hodnotě několika milionů korun, 3,5 milionu v hotovosti nebo značkové hodinky. Už dříve se nabourali do bankovních účtů, na nichž leží 12 milionů Kč.

Facebook:gallery:false:false:false



Přečtěte si
jity
16. 12. 2012 • 13:31

lukreciaborgia jenomže oni tomu chtějí věřit, protože je to Ráth z ČSSD, když to bude třeba ten Pekárek, co byl dobrý na hlasování o církevních restitucích a zvýšení daní, ten je přece nevinen. Nevadí, že už byl odsouzen, ale jen proto, že se odvolal tak je nevinen. Ráth ještě odsouzen nebyl a přesto má obstavený majetek a bzučí. Na každého je tady jiný metr, s Ráthem by mělo jít bzučet více, ale to by se nemělo jednat o politický proces. Ráth měl držet s nimi basu a mohl být na svobodě a ne na ně ukazovat.

ivuska1
10. 12. 2012 • 20:02

ZKORUMPOVANI SOUDCI !!!

lukreciaborgia
10. 12. 2012 • 15:14

britva-vopravdu velikej ,vyhledej ,vygoogluj si to.

lukreciaborgia
10. 12. 2012 • 15:07

raspina- jo,dr.Rathovi i tomu staršímu věřím,protože si můžete vygooglovat,že doktor specialista ve Státní Katarské nemocnici vydělá 80 000 Euro za měsíc.Slovy osmdesáttisíceuro!!za měsíc.Dr.Rath starší tam pracoval 5 let,tak si to vypočtěte.A navíc byl osobním lékařem Katarského prince.To jsem si našla na internetu a Dr.Rath nemusí říkat vůbec nic.On taky k tomu nic neříkal,ale svoje měl.A vy čtěte a nevěřte co píše bulvár.

britva
10. 12. 2012 • 14:38

tak Ty jsi fakt velkej zoufalec

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.