Moderátoři, kteří se vydávali za královnu: Bojí se o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 30. března 2024

Svátek slaví Arnošt, zítra Kvido

Moderátoři, kteří se vydávali za královnu: Bojí se o život!

Kate a Williama smrt sestřičky zdrtila.
Kate a Williama smrt sestřičky zdrtila. (Profimedia.cz)

Když minulé úterý volali do nemocnice a předstírali, že jsou britská královna, zdálo se, že jde o obyčejný žert. Teď má vtípek dvojice australských moderátorů, kteří chtěli informace o těhotné vévodkyni Kate (30), na kontě mrtvou sestřičku, desítky lidí, co přišli o blízkou osobu, vystresovanou vévodkyni a nekonečný zástup těch, kdo jejich čin odsuzují. Michael Christian a Mel Greigová se před výhružkami smrtí ukryli na neznámém místě, kde o ně pečuje odborník, neboť jim prý oběma hrozí sebevražedné sklony!

„Nevím, proč se tomu říká ranní nevolnost, když to trvá celý den,“ snažil se slovy a úsměvem zlehčovat situaci princ William (30) na sobotní charitativní akci v Londýně. Jeho manželka Kate už byla propuštěna z nemocnice, ale na její pobyt stále dopadá smrt ošetřovatelky Jacinthy Saldanhaové (†46), která osudný hovor z Austrálie v úterý přepojovala. Až pitva potvrdí, zda žena skutečně spáchala sebevraždu, protože si vyčítala, že se nechala napálit dvojicí z australského rádia 2DayFM.

„Nesla to velmi těžce,“ shodují se kolegyně v tom, že Jacintha si nešťastný omyl strašně moc vyčítala. Mnohem tvrdší vlna výčitek ale dopadla na hlavy moderátorů. Za necelý týden obdrželi stovky výhrůžek, včetně hrozeb zabitím. Proto utekli ze Sydney a schovávají se na neznámém místě, kde je s nimi psycholog, který se je snaží zachránit před zhroucením. Podle známých hrozí, že by je výčitky mohly zlomit a dohnat k sebevraždě. Vedení rozhlasové stanice prosí všechny kritiky o shovívavost s tím, že nikdo nemohl tušit důsledky vtipu, jakých se v minulosti udělaly tisíce.

Současně ale musí stanice vysílat bez reklamy. Majitel rádia všechny spoty stáhl dřív, než to udělají zákazníci. Mnozí z nich už totiž smlouvu vypověděli, a tak se vedení chtělo vyhnout absolutní blamáži. Zatím není jasné, zda stanici nějak postihne rada pro vysílání nebo zda ji bude žalovat Jacinthina rodina. Manžel Ben (49), dcera Lisha (14) a syn Junal (16) jsou zatím příliš zdrceni ztrátou, která je postihla. „Moc mi chybíš, maminko,“ napsala Lisha na internetu za všechny.

Facebook



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.